Следва

Mamma Miaaa, тъжен ден за всички малолетни мароканки Берлускони си отива

"Скулптура, кръв и вино" от Венцислав Занков

null

Events преди 12 години

"Последният будоар" се казва самостоятелната изложба на артиста Венцислав Занков, която ще ни покаже какво се случва в света му 20 години след неговия пръформанс "Червено 1", включващ собствената му кръв, в която той стои облян пред "Шипка" 6. Този опит за посочване на безмисленото минало и бъдеще не остава незабелязан, и така той поставя началото на нова линия в българското изкуство, сравнявана от мнозина с виенския акционизъм.

Утре той ще покаже най-важното за него оттогава досега, без да нарича изложбата непременно ретроспективна. Ще видим неща, които могат и да бъдат назовани с баналното "шокиращи", но със сигурност показват едно измерение на изкуството, което в България рядко (или никога) имаме възможността да срещнем.

Галерия „Райко Алексиев”
ул.”Раковски” 125, София


Откриване 10-ти ноември 2011, 18.30 часа

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?