Следва

Ники Илиев прави филм с подръчни средства. Какво очакваш от това начинание?

News Екстаз в сряда сутрин: Mamma Mia, Берлускони си отива, Огромен астероид към Земята, Саркози и Обама клюкарстват

Силвио Берлускони остава на поста си засега, но той загуби всякаква подкрепа както от срана на своите...

Events преди 12 години

Mamma Miaaa, тъжен ден за всички - Берлускони си отива

Силвио Берлускони остава на поста си засега, но той загуби всякаква подкрепа както от срана на своите коалиционни партниори, така и от страна на електората си. Италианския премиер, който стана известен повече с пиянските си запои и палувания с непълнолетни момичета от всякаква националност, ще подаде оставка следващата седмица след гласуването на пакет от антикризисни мерки.

Чети още тук>>

Огромен астероид обърка посоката и се движи към Земята

По принцип не е страшно, така да се каже няма опасност за населението на Земята, но да ви кажем, всеки път когато нещо с диаметър 400 метра се приближава необичайно близо до Земята и разстоянието между нас и него е по-малко, отколкото до Луната, леко се смущаваме. Особено когато това не се е случвало от 2000 години и защото астероидът променя космическия си път, заради гравитационните привличания на другите планети и на Слънцето. Всичко това може да се наблюдава тази нощ с телескоп или мощен бинокъл. Астероидът се казва "Уай Ю 55", представи му се и от наше име, защото ние може би ще пропуснем това зрелище и задължително бъди мил.

Леонардо да Винчи обожава Лондон

Девет от оцелелите общо 15 картини на Леонардо и повече от 50 скици на животни и хора ще бъдат показани в Националната галерия, така Лондон доказа за пореден път че е в центъра на културния и светски живот в света. Изложбата е подготвяна повече от пет години, а селекцията включва повече от половината произведения рисувани някога от автора.

Чети още тук>>

Президентът никога не опитва първата хапка

Винаги сме знаели, че има и лоши страни в това да си президент и тази определено е една от тях. Ястието ти, да е приготвено от най-добрите готвачи в света, да ухае приятно, да е красиво поднесено и в един момент- оп.. изчакайте Господин Президент, тази храна мина ли през лабораторията? Да за съжаление, не буквално всяко ястие и порция минава през проверка, поне на родна територия, но това е масова практика по света. Отделение "Експертиза на храните" във Военномедицинска академия изследва ястията за важните събития на българските президенти от Желю Желев насам. Подобна лаборатория има и в Бояна.

Причината е проста - по-добра логистика. Веригата по проверяването на храната започва и завършва с НСО. Представяте ли си, всичко да започва и свършва с НСО, но така е то не може хем хляба да е бял, хем хайверът черен, а вие хапнете нещо здравословно днес поне ще имате честа да си го опитате сами.

Кукли оживяха на витрините на "Галери Лафайет"

Майсторите на кукленото шоу "Куклистарс" са толкова добри, че куклите буквално оживяват под ръководството им. Спектакълът е създадено от американския дизайнер Андрю Янг, съвместно със списание "Воуг", което както може да се досетите предизвиква нашия не скрит интерес. Той ще се осъществи на витрините на най-големият универсален магазин в Париж – "Галери Лафайет", който вече включи коледните си светлини и украса и зарадва всички парижани. Усмихваме се, искаме и тук адекватна коледна украса и настроение, а на парижаните казваме tres bien! 

Саркози и Обама клюкарстват извън всякакъв протокол

Бенямин Нетаняху е бил обекта на злословенето от страна на двамата първи. Политическият скандал се разигра след срещата на Г-20 в Кан. Няма запис на грозното клюкарстване, но микрофоните били включени по погрешка и уловили невъзпитаните слова на двамата лидери. Редица репортери чуват фрапиращия диалог. В него Саркози заявява по адрес на бившия израелски премиер: "Не мога да го понасям. Той е лъжец!". Барак Обама мълчаливо се съгласява с думите на колегата си и добавя: "На теб може да ти е омръзнало, но аз трябва да се разправям с него всеки ден".

На нас пък ни стана много смешно, защото се оказа, че освен пред блока, където нашите баби водят подобни диалози и турските сериали, където те са основна рамка, го правели и държавни мъже - интересно. Съжаляваме единствено, че случката се е разиграла в Кан, та това е Кан - филмов блясък, фестивали, яхти, мода, много мода! Но и там не лисват клюки, както стана ясно.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?