Следва

News Екстаз в сряда следобед: И принц Уилям следен, Иран с атомна бомба, Рекламираме хранителната си гордост

Препоръчваме ти: Иди да разгледаш „Нещо друго” в Арт-център „ФотоСинтезис”

Замисляли ли сте се откога обложките на грамофонните плочи престават да бъдат просто кафяви картонени джобове...

Events преди 12 години

Замисляли ли сте се откога обложките на грамофонните плочи престават да бъдат просто кафяви картонени джобове и стават носители на визуална информация и кой е родоначалникът на тази идея, превърнала се в ценен двигател на музикалната индустрия? Искало ли ви се е да се докоснете до първите графично оформени обложки и да научите имената на техните дизайнери?

Ако – да, то от утре – сряда, 10 ноември, 2011 г., ще можете да задоволите любопитството си като посетите изложбата „Нещо друго”, подредена в Арт-център „ФотоСинтезис” на булевард „Васил Левски” 57, етаж 2. Експозицията представя обложки на грамофонни плочи на джаз изпълнители и обхваща периода 1954-1963 година. Представени са повече от 40 образци на над 10 дизайнери, сред които Рийд Майлз, Дейвид Стоун Мартин, Нийл Фуджита и Анди Уорхол.

Събитието се осъществява съвместно с „Дюкян Меломан” и както организаторите обещават, освен че ще задоволят интереса си към визуалното послание на обложките, посетителите на изложбата ще имат възможност и да слушат грамофонни плочи на система, предоставена от „Киров Хай Енд”, както и да прослушат музиката от всеки експонат чрез своите смартфони.

Изложбата ще продължи до 23 ноември. Ние със сигурност няма да я пропуснем. Елате и вие!



 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.