Следва

Tom Ford надмина по цени Chanel в новата колекция лакове. Но пък е фантастична!

Козметична находка: Кокосовото масло и абсолютната истина за неговите вълшебни свойства

Ако има масло, в което се кълнем и неизменно набавяме в козметичния си арсенал, това e кокосовото масло...

Body преди 12 години

Ако има масло, в което се кълнем и неизменно набавяме в козметичния си арсенал, това e кокосовото масло, любимо и на екзотичните красиви индийки.

Превъзнасяме го напълно заслужено и се гордеем с това откритие, заради антибактериалните му свойства, богатството от антиоксиданти, предпазващи от свободните радикали, еластичността, която придава и широката територия на приложение.

То не предявява претенции към нас и е благосклонно дори към проблемната и свръхчувствителна кожа, нежно се топи при допира ни и още преди да сме го разнесли, се поглъща от зажаднялата за хидратация кожа, оставяйки фин защитен слой.

И колко прекрасно е да знаем, че не влагаме нито грам химия в този семпъл ритуал за красота.

Идеи за приложение, а те са безброй, кокосовото масло има в следните области:

- като крем за околоочен контур
Препоръчваме нанасянето да е през нощта. Внимавай с приложението през деня, ако ползваш сенки и спирала за очи, не е стабилна основа за предходните.

- като балсам за напукани и разранени устни

- като почистващо средство на очите и лицето и демакияж на грим
Нанасяй с памучен тампон 2-3 капки от маслото, като го разреждаш с вода. Препоръчваме ти в шишенце с пулверизатор да сипеш минерална вода, с която да напръскаш тампона за лесно и гладко разнасяне на маслото. Използвай няколко тампона, докато напълно отстраниш грима и замърсяванията.

- като овлажняващ крем за тялото
Нанасяй веднага след душа, докато още не си попила малките капчици вода по кожата. Именно те ще спомогнат за лесното му разнасяне и последващо попиване в кожата.

- като крем, за кутикулите и кожичките около ноктите

- като лубрикант

- като масажно масло в ръцете на любимия ти мъж

- като маска за коса
Нанасяш 1-2 часа преди да измиеш косата (най-добре е да престоиш с шапка за баня).

- за напукани пети и груби лакти



И ако все още не сме те убедили в качествата му, ще добавим, че е от групата масла, които не гранясват, извлечено е от ядки на тропически дървета и притежава естествена слънцезащита (2-5 SPF).



На стайна температура е в твърдо състояние, заради високото съдържание на наситени мастни киселини, затова ти препоръчваме да го втечниш на водна баня.

Ето няколко правила за откриването му - търсим нерафинирано органично студено пресовано кокосово олио и следим на етикета за срока на годност.

Приблизителната цена е 12 лв. за 200 мл. органично био кокосово масло.

И voila! Готова си за чудеса!
 

More Body