Следва

Тиквички със свежо сирене

SUCCESS&THE CITY: Ина Николова - "Най-важният урок, който съм получила е: Не всичко и не на всяка цена"

Ина Николова е мъжко момиче. Жени се млада, твърде дори, на 21 е вече майка, малко над 40 - баба. 

All About Life преди 12 години

Ина Николова е мъжко момиче. Жени се млада, твърде дори,....



.... на 21 е вече майка, малко над 40 - баба.
И ако някой ти каже, че гигантските промени в живота на човек трябва да се случат, докато е в разцвета на младостта си, не е вярно. Ина е самото доказателство, че за да успееш, стабилното семейство и мъдростта на годините са много важна част от цялото.


Бизнесът й е Коли под наем или rent-a-car, но за разлика от много други нейни съмишленици и конкуренти, пострадали от обстоятелствата, компанията на Ина се държи на върха.

Какви са съставките на тайната рецепта за успех, кое ни поваля и кое ни държи изправени в най-трудните периоди, кое е най-важното позитивно условие, за да вървим към успеха и колко усилия се крият зад това да изглеждаме свежи и ухилени всеки ден, се опитахме да отгатнем при срещата ни с Ина.

Чети какво ни подсказа нейният опит в интервюто, част от поредицата на ViewSofia за успели български жени и мъже - SUCCESS&THE CITY:

V. S. Как започна бизнеса си, как така жена се занимава с толкова мъжки бизнес като rent-a-car?
Някой помогна ли ти в началото?
И. Н.
Бизнесът ми започна преди 5 години. Преди това се занимавах с аптеки. Направих си офис. Тръгна много добре. На мен дори ми беше интересно. След това дълго години гледах деца, занимавах се с къщи и обзавеждане, но съм дейна и ми стана скучно, почувствах се изолирана от света и социалния живот.

Така се роди идеята да създам Rent-a-car, което не е присъщо за жена, но за моя голяма радост се получи доста добре. Оцеляхме. Много от колегите, с които работих, в тази криза фалираха. Имахме огромни лизинги. Всички коли, с които започнах, бяха нови. Кризата настъпи година, след като ги купих, но се справихме. В момента всичко се движи много добре и се надявам догодина да продължим да купуваме коли.

V. S. Кога ти е било най-трудно и как си се сравяла?
И. Н. В началото. Имах много клиенти от чужбина Страхотни фирми, които започнаха да напускат България. Имах договири за по 3, 4 години с някои от тях и това много ми повлия и се притеснявах, но и това мина.

V. S. С кои свои качества обясняваш успеха си?
И. Н. Емоция. Не съм амбициозна. Моята най-голяма амбиция е да стана много амбициозна. Много се нахъсвам в началото, но когато видя, че нещата се получават, губя интерес. Другото е, че много вярвам в идеите си и те стават.

V. S. От кого си се учила?
И. Н. От никого, разчитам по-скоро на себе си и на вътрешното си усещане за нещата.

V. S. Кой е най-важният урок, който си получила?
И. Н. Не всичко на всяка цена.

V. S. А на какво искаш да научиш децата си?
И. Н. Да са добри, да са трудолюбиви, да са качествени хора, да не правят всичко на всяка цена, да вярват и да имат мечти.

V. S. Как те възприемат колегите, все пак не е характерно жена да се занимава с коли?
И. Н. Много добре. Старая се да поддържаме приятелски отношения помежду си, не се изжиявам като шеф. Имало е моменти, когато се е налагало аз да поемам клиенти и да ги возя без да знаят, че съм собственик на фирмата. Те оставаха много изненадани от това, че съм жена, но пък е било интересно преживяване.

V. S. Кога работата е най-много?
И. Н. До средата на септември, всичките ни коли са заети, лятото е най-силният период за бизнеса ни. Зимата се върши повече административна работа, а колите ни се използват най-вече в киното.

V. S. Какви са вашите клиенти?
И. Н. Предимно от чужбина. Имам такива, които от началото са с мен и всики път, когато пристигат в страната ни, се обаждат и ни ангажират. Нямам недеволен клиент.

V. S. От коя националност си най-доволна?
И. Н. Работим с всякакви – българи, живеещи в чужбина, италианци, покрай киното и музиката и много известни личности. Всички са коректни.



V. S. За какво не ти остава време?
И. Н. За всичко ми остава време. Чета много, занимавам се със семейството, децата си, това ми е приоритет. Не държа на всяка цена да съм първа в бизнеса и да се доказвам.

V. S. Какво има в гардероба ти?
И. Н. Всичко. Обичам All Saints. Предимно да се обличам неглиже. Харесвам много рокли. В чужбина предимно пазарувам в Лондон, харесвам града, атмосферата, хората. В София любимите ми места са Volume I, Evis, които предлагат български неща, нямам определен стил, еспериментирам.

V. S. Вярваш ли в шопинг терапията?
И. Н. Вярвам и мисля, че тя е болест. Не се лекува и изисква посещение при психоаналитик, защото се купуват толкова много излишни неща.

V. S. Как поддържаш тонуса си. Колко кафе и витамини ти трябват на ден?
И. Н. Кафе пия много, за съжаление и пуша много, но бих казала, че съм много енергична и здрава, въпреки това. Не употребявам почти алкохол и спортувам много. Зареждат ме и книгите, които чета.



V. S. Как почиваш?
И. Н. Обичам да се събирам с приятелки. Имаме традиция да се събираме всеки петък в Кемпински, 20 момичета вече 10 години и си прекарваме страхотно. Иначе практикувам медитация, йога, тенис, обичам изкуството, интериорния дизайн.

V. S. Каква искаше да станеш като пораснеш?
И. Н. Исках да стана актриса. Не се случи, защото се омъжих много малка. На 21 години вече имах бебе.

V. S. Как си представяш старините си? Спокойни?
И. Н. Не, много емоциоанлни, диви. Представям си се същата – винаги започваща нещо ново.

V. S. За финал, какво си пожелаваш за в бъдеще?
И. Н. В професионален план си пожелавам идеята ми за нов бизнес да се случи точно както го виждам в мечтите си, фирмата ми да върви все по-добре. В личен план се надявам децата ми да имат късмет и да са щастливи, както и много любов. Нека има любов!

Интервюто с Ина Николова е осъществено с любезното съдействие на:



Чети предходните интервюта в рубриката SUCCESS & THE CITY с:

Еми и Алек от Бистро Комерсиал тук>>

Илияна Раева в две части тук>>

Христина Ванчева тук>>

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 15 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.