Следва

Следобедно четиво: Откъс от книгата на Уили Пазини - "НЕВЯРНА ЛЮБОВ. Изневярата в съвременното общество"

News Екстаз в четвъртък следобед: Забраниха реклама с Дакота Фанинг, Еврозоната ще бъде по-свободна, Ръгбист стана гей след удар

Детето-чудо на Холивуд вече порасна, но пуританите явно не го разбират

Events преди 12 години

Забраниха реклама с Дакота Фанинг

Детето-чудо на Холивуд вече порасна, но пуританите явно не го разбират. Макар че надали само Дакота е причината да забранят маркетирането на парфюма на Marc Jacobs, чието лице е тя. Изненадващо, това не се случи в Америка, където консервативните убеждения са много по-силни, отколкото изглеждат, а в добрата стара Англия.

Печатната реклама се появи още през юни, но чак сега беше обвинена за „безотговорна” и „сексуално обидна”, тъй като актрисата все още е на 17. Голямата бутилка, нежно намърдала се между краката й, явно се струва твърде сугестивна на отговорните власти, което в комбинация с името му „О, Lola” (моментална алюзия с Лолита), явно е дошло в повече.

Еврозоната ще стане лесна за напускане



Ако някоя членка не желае (или пък не може) да изпълнява финансовите си и икономически задълженията в Европейския съюз, тя без никакъв проблем ще може да го напусне, но без да губи членството си. Според бъдещата реформа, ако някоя държава не иска да загуби пореден дял от националния си суверенитет, тя по никакъв начин не може да бъде задържана против волята й.

Звучи доста либерално, предполагаме затова и все още е само предложение. Вероятно фактът, че желязната лейди Ангела Меркел е двигателят му, заедно с партията си Християндемократически съюз, е причината изобщо да бъде поставено на масата подобно обсъждане.

Кийт Ричардс е всестранно надарен



Освен че е китарист на Rolling Stones, той също така е и непоправим женкар, скандален в изказванията и поведението си. Определено може да се каже, че е изживял всяка секунда от 67-годишния си живот така, както повечето от нас никога няма да се забавляват дори и за вечер. Сигурно именно по тази причина биографията му се превърна в една от най-добре продаваните изобщо някога, което няма и как да е иначе, след като гъмжи от интимни подробности не само за него, но и за всички други от бандата (особено Мик Джагър).

Всичко това е страхотно, но това, което учуди доста изтъкнати литератори по света, е фактът, че му беше връчена престижната награда „Норман Мейлър”, което го поставя и сред редиците на най-добрите писатели, освен че отдавна е в тези на великите музиканти.

Ръгбист осъзна сексуалността си след удар




Знаехме, че инсултът е сериозна работа, с която шега не бива, но да превърне ръгбист във фризьор и да го кара да промени интимните си увлечение, това направо звучи невероятно. Въпреки това действително се е случило – на 26-годишния Крис Бърч, който претърпял жесток удар по време на тренировка, който му коствал целия досегашен живот.

Изведнъж той разбрал, че не само не иска да се занимава с този спорт, ами не иска и да се жени за дългогодишната си приятелка. „Когато дойдох на себе си, вече не се интересувах от жени. Трябваше да се подчиня на чувствата си”, обяснява той. В момента  работи във фризьорски салон, среща се с мъж и е отслабнал драстично. Твърди, че никога не е бил по-щастлив.


 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?