Следва

Стартира конкурс за съвременно българско изкуство

News Екстаз в петък сутрин: Бомба избухна във Вакарел, Най-издирваният наркобос заловен в Рио де Жанейро, Тайлър Суифт пак е кънтри кралица

Късно снощи, около 2 часа, силен взрив разтърси село Вакарел

Events преди 12 години

Втора поредна награда за Тейлър Суифт

За втори път Тейлър Суифт бе обявена за шоумен (или шоудама?) на годината от американската Асоциация за кънтри музика. Престижното отличие беше връчено на русокосата кънтри изпълнителка, след като тя се пребори с ветерани в жанра като Брад Пейзли, Блейк Шелтън, Кийт Ърбан и фаворитът Джейсън Олдийн.

Казваме ти браво, момиче, обуваме ботушите и отиваме да търсим някой с китара, защото и на нас ни е много романтична тази кънтри идилия.

Най-издирваният наркобос заловен в Рио де Жанейро



Заловеният е Антонио Лопеш, а властите в Бразилия отбелязват значителна победа над наркоразпостранението с неговото арестуване. Бразилия се готви за домакинство на Световното първенство по футбол през 2014 г. и Олимпийските игри през 2016 година, а с акцията на полицията, тя определено печели точки в стрмежа си да осигури спокойствието през предстоящото домакинство.Антонио Лопеш се укривал в багажника на автомобил, управляван от негови подчинени, при ареста не оказал съпротива, а единственото си телефонно обаждане използвал, за да телефонира на майка си и да се увери дали децата му утре ще отидат на училище.Успешното му залавяне се осъществи след масирана акция по гетата в Рио, където полицията беше окупирала всички изходи, а къщите се претърсваха щателно.

Историята на Антонио Лопеш в наркобизнеса започва като в холивудски филм, той взима от наркобос жизнено важен заем за лечение на едно от своите деца, и така се озовава в играта, а по-късно и начело на нарко-клана. Нашия съвет, е че прибягването до дарителски кампании и заеми от банки в тези тъжни ситуации е далеч по-безопасно.

Бомба избухна във Вакарел

Късно снощи, около 2 часа, силен взрив разтърси село Вакарел. Взрива е предизвикан от самоделно взривно устройство и е нанесъл сериозни разрушения, а пламналият пожар е изпепелил две къщи. Бомбата е била поставена в кафене, живеещите на близо определят силата на взрива като значителна. За щастие няма пострадали, полицията започна изясняване на случая. Собственика на кафенето и подробности по снощната сага те първа ще стават ясни.Ние си мислим, че мутренските времена отминаха, но зачестилите напоследък взривове пред редакцията на в. „Галерия” и пред дома на колегата Сашо Диков започнаха сериозно да ни тревожат. Снощният инцидент, разбира се няма връзка с хора от медиите, но е още една причина да се запитаме, какво става на родна територия?

Земетресение разлюля Гърция




След трусовете в Турция и Гърция стана жертва на природното бедствие. Земетресение с магнитут от 5,1 по Рихтер разлюля южната ни съседка. Епицентърът е на 19 км от североизточно от град Патра и на 1 км от град Навпакт, а трусът е регистриран в 19:25 ч. местно време и е на дълбочина 5 км. Няма пострадали, но материалните щети са сериозни.


Джъстин Бийбър ще се раздели със змията си



Става въпрос за домашния му любимец - мъжка боа на име Джонсън. Той ще се раздели с влечугото на благотворителен търг, а събраните средства ще ще бъдат предоставени на неправителствена организация, която участва в изграждането на училища и предлага възможности за образование в развиващия се свят. Наи-високата направена оферта за животинчето до сега е 1750 долара, а предложения ще се приемат до 29 ноември.

Ние сме със смесени чувства, но щом е за благотворителност, добре, вдигаме палец в подкрепа и си пускаме нещо за големи на музикалните си носители.

 

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?