Следва

Петъчна доза секс: Родриго Санторо, бразилската страст в сериала “Изгубени”

Стартира конкурс за съвременно българско изкуство

Ако твоята страст е съвременното изкуство и имаш желание творбите ти да бъдат изложени не само на локална, но и на международна сцена, то не пропускай да се запишеш за участие в новия конкурс за съвременно българско изкуство „Most”

Events преди 12 години

Ако твоята страст е съвременното изкуство и имаш желание творбите ти да бъдат изложени не само на локална, но и на международна сцена, то не пропускай да се запишеш за участие в новия конкурс за съвременно българско изкуство „Most”, организиран от „Галерия за модерно изкуство” в София съвместно с новооткритото пространство за изкуство и култура „Vivacom Art Hall”.

Участие могат да вземат артисти, работещи във всички сфери на съвременното изкуство, на възраст между 20 и 45 години. Кандидатите трябва да бъдат български граждани, пребиваващи на територията на страната или в чужбина. Желателно е да имат завършено образование по изкуствата или в момента да учат в училище по изящни изкуства, както и да владеят английски език. Също така не бива да имат сключени договори с други частни галерии.
Изисква се също портфолио в дигитален формат със снимки на 15-20 оригинални творби, създадени през последните 3 години, описани със заглавие, размери и година на създаване.

Творбите ще бъдат оценявани от авторитетно международно жури в състав: Диана Пикасо, Геза фон Хабсбург, сър Питър Блейк, Деница Атанасова-Гергова, Ирина Мутафчиева, Валери Стефанов, Любен Генов и проф. Свилен Стефанов.

На оценените автори ще бъде предложен професионален арт маркетинг, който да работи за правилното им позициониране на българския и на световния арт пазар. Това е и основният отличителен маркер на „Most” в сравнение с всички останали конкурси с подобен характер в България.

Идеята на организаторите е „Most” да се превърне в ежегодно събитие с традиции, институционална подкрепа и международно признати ментори.

Документи за конкурса се подават на онлайн адрес:
[email protected]

Краен срок за участие: 10. 11. 2011 – 10.01.2012 година.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?