Следва

Изложба на живописеца Любен Зидаров

News Екстаз с понеделник сутрин: Социолог напусна заради Стоичков, Взривовете в Севлиево продължават, Black Sabbath се събират

Цветозар Томов направи най-силното възможно изявление по повод

Events преди 12 години

Социолог с истинска социална позиция

Цветозар Томов направи най-силното възможно изявление по повод присъдената на Стоичков титла доктор хонорис кауза. Той просто напусна преподавателското си място в Пловдивския университет. Званието на футболиста бе аргументирано с огромния му принос към популярността на България, а както Вежди Рашидов съобщи тази сутрин в сутрешен блок – поради факта, че няма човек по света, който да не знае кой е той и в коя страна е роден.

Самият социолог определено борави с доста по-силни доводи, като основен от тях е това, че „Стоичков е впечатляващо неук и необразован човек”, като каза още, че „не иска да споделя това унижение”. И ние сме доста смутени от лекотата с която се раздават почетни титли, затова смятаме, че колкото и гениален да е футболист (а Христо Стоичков определено е такъв), името му не би трябвало да има нищо общо с академичните среди. Дори и да не се налага да говори.

Гигантска юбилейна монета, разбира се – в Русия



В Русия всичко е голямо – този народ просто не се шегува, щом опре до мащаби и епичност. Поредното доказателство за това е юбилейната монета на банката „Сбербанк”, която не е обикновен лъскав сувенир, а е гигант с тегло цял килограм, естествено, от чисто злато. Тя е поръчана по случай 170-тата годишнина на институцията, а номиналът й е сто рубли.

За по-несъстоятелните се предлага и в сребро, но сме сигурни, че и оригиналните образци ще бъдат изкупени до една. Дори да не влязат в пряка употреба, винаги може да им се намери друго приложение – дали за украса, или за подпиране на врата, например.


Black Sabbath се събират



Не знаем дали заради липсата на телевизонни изяви напоследък, но Ози Озбърн е решил отново да се върне под светлините на прожекторите. И то не под тези на снимачната площадка, а на голямата сцена. Tой и други членове на Black Sabbath са решили да запишат нов албум, което не би било кой знае каква новина, ако последният им не беше излязъл преди 33 години.

Ози скоро ще навърши 63 години – доста солидна възраст за начина, по който е живял, и затова феновете му се молят да издържи световното турне, което бандата планира. Ако имаме късмет, можем да ги видим отново и на родна почва.

Продължава сагата край Севлиево




Все още не ясно какво точно е причинило взривовете в седемте бивши военни складове край Севлиево, които вече два дни държат на нокти близкото население. Успокоението дойде тогава, когато страна ясно, че вътре не се сдържат радиоактивни вещества, но все пак, напрежение остана. Работи се и по версията за умишлен палеж, но следователите разчитат на иновативни методи за оглед, с цел да установят това.

Те включват робот и безпилотни летателни средства, което вероятно отстрани ще изглежда като снимачна площадка на американска продукция. За жалост, този „екшън” е съвсем истински, а както подобава на страната ни - отнема доста време за неутрализиране.

 

 

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?