Следва

Живот през рисунката

News Екстаз в сряда сутрин: Бюджет 2012, Биографичен филм за Желязната лейди, Берлускони е свободен, Бракониери в Хонконг

Днес Народното събрание ще обсъжда проекта за бюджет 2012. Предвижда се увеличение на минималната...

Events преди 12 години

Парламентът обсъжда бюджет 2012

Днес Народното събрание ще обсъжда проекта за бюджет 2012. Предвижда се увеличение на минималната работна заплата.

На дневен ред е и въпросът за увеличение на най-ниските пенсии, но все още не е ясно откога и с колко.

Предвиждат се повече пари за здравеопазване, образование и култура.

Колкото и да не ни се навлиза в дълбоките води на финансовата политика, не можем да подминем тази тема. Да се надяваме, че този път правителството ще успее да постигне удачното решение.

(На снимката горе министър Дянков разговаря с журналиста от Дарик Радио Кирил Вълчев на пица, станала символ на сегашното правителсто. Сн. DarikNews.bg)

Марио Монти поема властта в Италия




Краят на ерата на Берлускони наближава. Днес номинираният за премиер на Италия Марио Монти ще се срещне с президента Джорджо Наполитано, за да потвърди, че може да състави нов кабинет. Преди няколко дена пък бившият еврокомисар изрази увереността, че Италия ще преодолее сегашната трудна фаза.
Въпреки че изцепките на Берлускони ще ни липсват, пожелаваме успех на новия италиански министър-председател.

Рекордна пратка рогове на носорози и слонова кост

Митническите власти в Хонконг са заловил рекордна пратка рогове от носорози и слонова кост. Бракониерската доставка е открита в товарен контейнер, пристигнал от Южна Африка.

Рогът от носорог е ценен в традиционната китайска медицина и се използва за лечение. Самите носорози са сред най-застрашените животински видове в света.

Няколко подвида наскоро бяха обявени за напълно изчезнали.

 Желязната Лейди ще участва във филм



Току-що излезлият филм за Маргарет Тачър, озаглавен „Желязната лейди”, с Мерил Стрийп в главната роля, предизвика двуполюсни отзиви сред пресата, роднините и близките на първата жена министър-председател на Обединеното кралство.

Лентата показва възрастната Тачър, спомняща си възходите и паденията в кариерата си и личната цена, която е платила за властта. Според децата на първата дама - Марк и Каръл, сценарият е ужасен и, като цяло, филмът не представя истинското лице на майка им.

Желязната лейди" ни показва Тачър, но без тачъризмите й, отбелязва в. "Гардиън".

Каквито и други отзиви да се появяват, след такова бурно стартиране, е ясно едно – „Желязната лейди” ще е един от най-гледаните филми през следващата година.

Филмът ще бъде по американските киносалони от 30 декември, а в Европа от 6 януари, 2012 г.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?