Следва

Inspired by Twingo: Стартира конкурс за млади дизайнери

Българските дизайнери Николай Божилов и Георги Стоилов триумфират с първа и втора награда за мода в Полша

Първа награда на Triumph Inspiration Awards 2010 Николай Божилов и неговия колега Георги Стоилов получиха още...

Fashion преди 12 години

Първа награда на Triumph Inspiration Awards 2010 Николай Божилов и неговия колега Георги Стоилов получиха още едно признание за таланта си.

Георги и Николай са с първа и втора награда от международен конкурс за мода „Off Fashion” 2011 в Полша, който се случва за 10-ти юбилеен път.

Близо 130 дизайнери от съседни страни са участвали в надпреварата, но нашите момчета са ги покорили с две поредни места.

Георги Стоилов е с първа награда от 10 хиляди злоти за колекцията си „Луи 2014”, а идеята му е да върне към живот една отдавна отминала епоха.

Изборът на спортна визия, съчетана с кралски елементи от епохата на Луи XIV е продиктуван от желанието тази линия да съчетава масовостта на подобен род продукт с уникалността и луксозното изпълнение на кралските символи.



Втора награда от 5000 злоти, както и две специални награди, взима Николай Божилов, чието бельо за Triumph е ексклузивно и в лимитирана серия в магазините на марката, за колекцията „ДНК”, вдъхновена от ДНК молекулата. Високотехнологичният материал се смесва прекрасно с ръкоделието - две естетически норми от миналото и настоящето.

Виж моделите от двете колекции в галерията горе, а ние съвсем скоро ще те срещнем с талантливите български дизайнери в нова поредица.
 

More Fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.