Следва

Джоузеф Алтузара, парката и наградата от 300 хиляди долара от Фонда за мода на Vogue

Marc Jacobs на черния пазар. Обраха марката в Париж

Тази сутрин се събудихме с новината, че пролетната колекция на Marc Jacobs е изчезнала безследно. Все още ни е...

All fashion преди 12 години

Тази сутрин се събудихме с новината, че пролетната колекция на Marc Jacobs е изчезнала безследно. Все още ни е трудно да си представим как се е случило и кой й се радва в момента, но пък интересното е, че "жертвите" са изчезнали от влак в Париж. Очевидно крадците не са играли на дребно и са взели със себе си всичките 46 показани модела.

(Виж пълната колекция пролет-лято 2012 на дизайнера)

От екипа на Jacobs съобщиха новината официално с писмо до медиите.

Можем само да гадаем или да развиваме теории за аферата, но искрено се надяваме крадците да са наясно, че все пак това е висок клас американски лейбъл, чийто продукт се нуждае от специално внимание.

Представяме си обаче как това ще се отрази на репутацията на марката, когато се появят моделите на черния пазар.

Горко и на дамите, облечени в Marc Jacobs, купен с кредитната карта при първото зареждане в бутика, когато всяка трета гражданка парижанка би могла да има същата пола или чанта за двойно по-малка сума.

Извън чисто забавния момент обаче това е посегателство върху авторския труд и със сигурност трябва да внимаваме какво си купуваме от e-bay, за да не попаднем именно на някой ограбен модел.

Ние не бихме се възползвали от случката, а ти? Би ли купил модел на Jacobs, дори и при съмнения, че е един от ограбените или принципите са по-силни от желанието да го притежаваш? 

 

More All fashion