Следва

Тръпка в петък вечер

Петте спирки на седмицата

И тази седмица избрахме за вас петте места, които си заслужава да посетите...

Галерии преди 17 години

1.”Странната двойка”<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong> <@SITE_URLp>

Идва Свети Валентин - денят на влюбените. Милиони двойки по света се отдават на романтика и любов. Ние обаче съветваме преди самия празничен ритуал да се отдадеш заедно с половинката си (независимо от кой пол е тя!) на смях, та чак смях през сълзи. Защото смехът разтоварва и подмладява. По този начин ще се заредиш с положителна енергия за идващия празник.
Странната двойка е поставена за пръв път през 1965 г. и то не къде да е, а на Бродуей. Нийл-Саймъновата комедия неколкократно е била режисьорски интерпретирана, а освен за сцена е била готвена за големия екран. Затова ако се питаш дали филма със същото заглавие, който си гледал е същия - отговорът е да.
Първоначално Саймън замисля вниманието да е насочено към двойка мъже - съквартиранти, които изпадат в комични и нелепи ситуации. После обаче съсредоточава вниманието върху женска двойка.
Нервни кризи, отмъщения, комични ситуации и недоразумения - типично по женски в „Странната двойка” със шест актриси и двама актьори. Участват плка Зафирова, Анета Сотирова, Василена Атанасова, Йорданка Стефанова, Светлана Янчева, Мая Драгоманска, пван Петрушинов, Петър Калчев. Режисьор е Андрей Аврамов, сценографията и костюмите са на Екатерина Енева, пластиката и музикало оформление - на Анита Цветкова.

„Странната двойка” ще се играе на 8 Февруари в Малък градски театър Зад Канала от 19.оо ч.<@SITE_URLem> <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

2.All U<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong> <@SITE_URLfont><@SITE_URLfont><@SITE_URLfont>Need is Love...The Beatles<@SITE_URLfont> <@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong><@SITE_URLp>

Този любoвен дух витае навсякъде. А музиката е най-доброто изкуство за да се изрази любовта...
Бийтълс в България. Ливърпулската четворка, покорила света с вечните си песни ще влезе в сърцата на българския ценител на музиката на 8 Февруари в Зала 1 на НДК.
Вдъховени от творчеството на четиримата британци, 100 БЪЛГАРСКИ музиканти заедно с Вили Казасян, Симфоничен оркестър, Бигбенд и кавалджията К. Константинов ще пресъздадат и интерпретират по доста смел и нетрадиционен начин вечните парчета.
Заедно с тях ще се откроят и гласовете на Тодор Колев, Хилда Казасян, Мария плиева, Любо от ТЕ, Наско от Б.Т.Р, Кирил Маричков и др.

Билети с цени 6, 10, 12 и 15 лева на: eventim.bg.
Защото всичко, от което се нуждаеш  е ... Любов.<@SITE_URLem>
<@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

3. Вавилон<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong> <@SITE_URLfont><@SITE_URLp>

Вавилонци решават да построят кула, чрез която да стигнат до небесата. Господ обаче ги наказва като ги разпилява по четирите краища на земята и им дава различни езици, за да не могат да се разбират помежду си. Същият е и замисъла на филма. Представители на 4 кътчета от земята са свързани помежду си с ловна пушка Уинчестър, която попада в ръцете на 2 момчета от Мароко, и в един момент гръмва – кога и къде, ще разбереш ако гледаш филма.
Режисьорите, познати ни от „21 грама”, с който разтърсиха филмовата критика, наблягат на темата за неразбирателството, тъгата и самотата при хората, липсата на какъвто и да е било контакт, и най-вече - различните езици, на които хората говорят - главната причина за неразбирателство.
Двама съпрузи, опитващи се да разтопят леда помежду си,  детегледачка, преминаваща границата с децата, които гледа, за да отиде на сватба на сина си, глухонямо момиче, търсещо сексуално внимание поради крайна неувереност, породена от преживяна трагедия в семейството. Героите, както разбираш, са много и напълно различни един от друг.
Съдбата им обаче е в ръцете на тези две момчета от Мароко, които държат в ръцете си пушката Уинчестър....
Гледай филма, страшно е добър. Алехандро пняриту и Гийермо Ариага правят истински шедьовър.
Да споменем и кой ще участва в така чакания филм на мексиканците - Брад Пит @SITE_URLнеземно красив, макар и остарял, прави една силна и запомняща се роля на объркан съпруг и баща@SITE_URL, Кейт Бланшет, Гаел Гарсиа Бернал, Ринко Кикучи, Коджи Якушо.
Филмът спечели Златен Глобус за филм на годината, а сега чака и решението на Академията. Силно популяризира и младата японка, участваща тук, като я изтласка до номинация за Оскар за второстепенна роля. <@SITE_URLp>

Вавилон - в Cinema City, Cineplex, Арена Запад и Арена Младост.
Цена на билета 4@SITE_URL6 лв. Премиера!<@SITE_URLem> <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr>

По времето на Ной - 450 лв.<@SITE_URLp> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> <@SITE_URLp>

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr>

Вратата на чудесата - 1200 лв.<@SITE_URLp> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> <@SITE_URLp>

4. Непразни от любов в галерия Ракурси<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong> <@SITE_URLfont><@SITE_URLfont><@SITE_URLp>

Любовта към Създателя мотивира Евгени Велев да се движи все напред и по-напред в творчеството си. Скулптура и живопис се редуват в изложбата, наречена неслучайно Непразни от любов.
Прозизведенията му засягат темите за доброто и злото, любовта към ближния и врага, изкушенията и спасението.
пзложбата му представя 25 платна и 4 скулптури, над които творецът работи през последните месеци, сред които Окото Му, Демоните на Светеца, Следа от Светец и др.
В картините на Велев се забелязва свобода на изказа, а освен това и един симпатичен стремеж към завръщане към детството и детския рисунък. Хармонията според художника се изразява чрез импровизацията, свободата и високоемоционалния градус. Произведенията му като цяло се отличават с детския почерк, а в някои от рисунките са нарисувани и трите му деца.

Непразни от любов е от 1 до 20 февруари в Ракурси на ул. Хан Крум 4а.<@SITE_URLem> <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

5. Palette...<@SITE_URLfont><@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong><@SITE_URLp>

...или палитра от цветове посред бял ден.
Ето едно местенце, в което може да похапваш спокойно обяда си и да изпиеш едно истиснко кафе.
Забързан в навалицата се чудиш къде да го сториш. Намираш се в центъра и се вкисваш всеки път когато колеги или приятели ти предлагат някое „обичайно” място.
Разположен на два етажа Palette изненадва в 15.оо ч с кейк, а след 19.оо ч се превръща в истинска цветна палитра.
Заведението е подходящо както за бизнес обяд, така и за клюкарско кафе с приятели.
Ние предлагаме да похапнеш сандвич "НАН" с пилешко и телешко филе, поднесен с табули, пикантни картофи и червен сос (5.50 лв.) в комбинация със зелева салата с чушки и маслинов дресинг (3.50 лв.). Кафето е по твой избор.

Palette е на ул. Алабин 32, тел. 981 05 57.<@SITE_URLem>

<@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии