Следва

Пълната колекция Marc Jacobs пролет-лято 2012

Джоузеф Алтузара, парката и наградата от 300 хиляди долара от Фонда за мода на Vogue

Младият дизайнер Джоузеф Алтузара, който следим с огромен интерес още с първите му колекции, осъмна в...

All fashion преди 12 години

Младият дизайнер Джоузеф Алтузара, който следим с огромен интерес още с първите му колекции, осъмна в началото на тази седмица с $300 000 долара в джоба, като победител на наградата, отпусната от Фонда за мода на Воуг и присъдена от Съвета на модните дизайнери на Америка (C.F.D.A./Vogue Fashion Fund).

А когато имена като Ана Уинтър и Даян Фон Фурстенберг ти подадат рамо, успехът те зове на среща.

Наградата е силен тласък в кариерата на талантливи израстващи дизайнери не само заради финансовата инжекция, но и като билет за менторство при най-влиятелните играчи в индустрията.

До момента по тази програма са били отпуснати 2.3 милиона долара на компании като 3.1 Phillip Lim, Alexander Wang, Derek Lam, Doo.Ri, Prabal Gurung, Proenza Schouler, Rodarte, Thakoon и други.

И ако ви стана любопитно какво още се крие зад името Алтузара, ще ви кажем, че той е французин, който е следвал история на изкуството в САЩ; стажувал е при Marc Jacobs, Proenza Schouler и Givenchy.


Джоузеф Алтузара (вдясно) с Келвин Клайн (вляво)

Всички стилисти и модни редактори го обожават, а доброто му име се опира на сложните ръчни шевове, безупречно изрязаните панталони и дръзките му колекции, сезон след сезон.

За есен-зима 2011/12 Джоузеф ни показа колко фантастична е парката - тази дреха, която можеш да комбинираш с нежна копринена рокля, прозрачна блуза от шифон и да бъдеш толкова секси...



Последната му колекция пролет-лято 2012 е обсипана с хавайски принтове, а детайлите ни отвеждат към спортната ни екипировка като анцуга за тичане с вертикалните ленти отстрани.

Виж пълната колекция на Altuzarra и чети още за нея тук>>
 

More All fashion