Следва

Следобедно четиво: Един случайно "подслушан" разговор за Париж и изневерите

Новото бижу Sony VAIO S

Отдавна знаем, че лаптопите VAIO са едно от най-добрите украшения, които можем да подарим на офиса или дома...

All About Life преди 12 години

Отдавна знаем, че лаптопите VAIO са едно от най-добрите украшения, които можем да подарим на офиса или дома си. Дизайнът им е толкова страхотен, че ги приемаме като красив акцент в интериора дори когато не ги ползваме. Всичко това е прекрасно, но когато се прибавят и уникалните им технически характеристики, вече няма никакво съмнение, че Sony VAIO със сигурност са сред първенците на пазара в момента.

Това с пълна сила се отнася до новият модел S, който освен че е снабден с 15.5-инчов екран, е дебел само 2 сантиметра и половина. Хубавото е, че големината на Full HD дисплея (с резолюция 1920 на 1080 пиксела – страхотна детайлност и повече работна площ) не се отразява на тежестта на компютъра – напротив, той може да се похвали едва с 1.96 килограма, което го прави лесен за пренасяне. А все пак, това е концепцията на лаптопа по принцип.

Ако се притесняваме, че ще трябва постоянно да мислим и за зареждащия кабел, можем да сме спокойни – вградената батерия издържа до 6 часа, а ако изберем да сложим допълнителната плоска батерия, ще се радваме на цели 13 часа „живот”, далече от източник на електричество. И за да е всичко още по-прекрасно и с мисъл за удобството ни, VAIO S e снабден и с бутона stamina/speed, с който можем да избираме една от двете му видеокарти според нуждите си – дали искаме да издържи по-дълго без зареждане. или ни трябва по-висока производителност, за да свършим максимално добре задачите си.



На такава ефективност всъщност можем да разчитаме винаги – новият VAIO е снабден с второ поколение процесор Intel® Core™ i5 и мощна графична карта AMD Radeon™ с 1GB видео памет, което го прави абсолютен владетел на по-тежките програми или видеоигрите. На стария ни лаптоп не му остава нищо друго, освен да се срамува в ъгъла.

Обобщението е повече от ясно – новият преносим компютър на Sony има абсолютно всичко, което можем да желаем от един лаптоп, така че вече знаем какво да си подарим за Коледа. Или какво да подскажем, че искаме да открием под елхата…

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.