Следва

News Екстаз в петък: Ще следим какво харчат министрите, Полицай на всяка зебра, Феновете на Райън Гослинг протестират

Bushmills ще използва българи в своите реклами

Три двойки приятели ще покажат какво означава истински Bushmills Brothers 

Events преди 12 години



България, Ирландия и САЩ са единствените страни, в които Bushmills ще използва местни лица в своята комуникационна платформа Bushmills Brothers. За да покаже, че ирландското уиски с над 400-годишна история е част от ритуала при среща между истински приятели, Bushmills избра не модели, а три различни двойки истински приятели, братя по душа.


Изборът на Bushmills не е случаен – както навсякъде по света, така и в България ирландското уиски с неподправен вкус високо цени таланта на онези, които създават качествено изкуство. И тъй като истинското приятелство е изковано, освен от невероятни изживявания, и от споделени очаквания за бъдещето, Bushmills ще подкрепи различни предстоящи проекти на всяка от двойките приятели.


Освен трите български двойки приятели, глобални Bushmills Brothers ще са култовите канадци Dave 1 (Дейвид Малкович) и P-Thugg (Патрик Гимайел), познати ни с небрежния хибрид от диско, рок и електро-фънк, подписан от музикалния тандем Chromeo.

Българските Bushmills Brothers

Sirius & Methodikal

Мнозина определят Ангел (Sirius) и Андрей (Methodikal) като музикалния катализатор на столицата, а те описват себе си с две думи-сериозност и методичност. Само преди няколко години пътищата им се засичат съвсем случайно по време на едно парти в София и от тогава са неразделни като истински Bushmills Brothers.





Вече имат зад гърба си много съвместни проекти, пускали са във всички софийски клубове, имат участия и зад граница, безбройно количество миксове и подкасти за различни радиостанции и форуми. Естествено, музикалният живот ги сближава достатъчно, за да бъдат приятели извън работното ежедневие.

Когато не са зад пулта, можеш да ги намериш редовно на баскетболното игрище, на някой отдалечен плаж или просто в приятна компания с най-близките им хора. Как се стига до Sirius & Methodikal? “Историята за Sirius & Methodikal е покрай един мой приятел грък, на който се опитвах да обясня кои са Кирил и Методий.

Накратко той не беше запознат и ги нарече Сириус и Методикъл. Стори ни се смешно и решихме да ползваме тези имена.” – обяснява Андрей. С подкрепата на Bushmills развиват клубната вечер ReelFeel, която тази есен навърши една година с взривяващо изпълнение на култовата Alice Russel.

Атанас Хранов & Александър Секулов

История с картини или картини с история. Това са двама автентични Bushmills Brothers, които се допълват взаимно. Единият е художник, а другият - писател и дори да е странно, те творят заедно. Атанас Хранов е един от вълшебните български художници, а Александър Секулов написа няколко магически книги през последното десетилетие.





И докато единият сънува и рисува в цветове и форми, лее сребро, бронз и чугун, създава картини и предмети, то другият разказва техните истории в думи, изречения, по-дълги изречения и пестеливи мълчания. Така зад тях остават колекциите „Наско Х. Истории с ром, джинджифил, стафиди и мед”, „Мъжете от черен пипер”, „Плаващият град”, книгите „Колекционер на любовни изречения” и „Малката светица и портокалите”, изложбите „Гравьор на сънища”, „Страници от международен паспорт”, „Светиците от Валпарайсо”.

Предстои им ново общо пътешествие, което вече подготвят „Напълно Необходими Неща за приятели, влюбении авантюристи и”.

Богдан Русев & Радослав Парушев

Наричат ги „младите надежди” на българската литература. Макар и да не са съгласни с това определение, Богдан Русев и Радослав Парушев (известен и като Чарли) са сред малкото съвременни автори, на които тиражът на всяка от книгите е разпродаден. 

Запознават се през 2001 в един модерен по това време бар, за да обсъдят проект за телевизионен сериал. Продуцентите на сериала стигнали до блестящата идея да организират среща между двамата автори, за да се замерят с идеи и така да се вдъхновят за цялата история.





След една особено дълга вечер, Богдан и Радослав се разделят с взаимното съгласие, че никога при никакви обстоятелства, няма да работят по сериала, но ще се срещнат на следващия ден, за да обсъдят нещо друго. Оттогава като истински Bushmills Brothers се срещат почти всеки ден, за да обсъждат почти всичко - от състоянието на съвременната българска литература (и какво да се направи по въпроса) до политическата структура на елфическите кралства в творчеството на Дж.Р.Р.Толкин и предстоящите им проекти.

“И двамата ще имаме по една нова книга.”- споделя Богдан .“Стартира блогът ни otkraivreme.bg, първият засега български блог, воден съвместно от двама писатели. Ще направим поредица от събитията Лига на разказвачите – в София и в доста големи градове в страната (и в едно доста малко село в Западния Балкан – Горна Бела Речка).

Ще проведем литературен конкурс за разказ – най-сетне ще оценяваме ние, вместо нас да ни оценява някой, който не разбира от литература” – допълва Радослав.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?