Следва

Паста със скариди и лимонова кора

Следобедно четиво: Един случайно "подслушан" разговор за Париж и изневерите

Залагам 100 евро и два чифта обувки, че след 7 дни ще си спряла да мислиш за добрите и лоши мъже така, както...

All About Life преди 12 години

Ако ти е необичайно мрачно, защото денят е кратък, а нощта студена, ако вече мислиш за петък така все едно е отминал, сме ти приготвили едно чудесно четиво за изневерите, Париж и любимите женски разговори на най-необичайни места.

Авторският текст на Стефи Стоева е изключителен коктейл от три типа дамски образи, разсъждения за добрите и лошите мъже и за ползите от изневярата.

За Париж и изневерите

- Залагам 100 евро и два чифта обувки, че след 7 дни ще си спряла да мислиш за добрите и лоши мъже така, както наскоро спря да мислиш за добрия и лошия холестерол.
- Може би! Само не разбирам, защо по дяволите той си мислеше, че само в Париж може да пие шампанско и да говори за чувствата си... и нито веднъж с мен тук. Май този път спрях да го обичам почти напълно, макар че след всяка изневяра си мисля така!
- Почти или напълно може да свалиш халката, да си оправиш косата и да спреш да говориш за него. Сега трите отиваме там, за да си вземем своето от Париж. Всички мъже изневеряват стига да са налице два фактора – алкохол и продължително безсексие. И когато безсексието бива полято с алкохол, Voila!

Чух този разговор точно, когато се опитвах да натикам ръчния си багаж над седалката в самолета за Париж, докато се самосъжалявах, че до мен го няма онзи мъж, заради когото обикновено си късам нервите. Трите гласа пред мен явно имаха същия проблем, или поне единият от тях го имаше, а другите два се опитваха да помагат. Само дето аз бях сама, а те три. Аз отивах в командировка, а те на почивка. Аз отивах да работя, а те да забравят. Аз отивах да продължа да се самосъжалявам, а те отиваха на среща с мъже на име Лубутен, Диор и Лоран.

Нарекох ги Силната, Глупавата и Реалистката, а те очевидно говореха за Единствения и онези неща, които той причинява на жените в годините между 20 и 50.

Силната явно имаше доста силни позиции измежду трите и много чифтове обувки, защото беше запозната с ясната концепция как да преодолее изневерята по най-приятен за женското съсловие начин:

- Помните какво се случи с мен! Реших, че няма нужда да надебелявам с 10 килограма и да давя мъката в алкохол с неясен произход. И отказвам да повярвам, че съм стара мома. Дженифър Анистън да не би да е стара мома? Просто съм щастлива, защото съм си самодостатъчна. А и не мога да приема да обичам мъже, които не ме заслужават. Това е моят избор. И ако никой не напълни сърцето ми, аз ще напълня куфара си, пак защото аз така съм си избрала. И ти ще направиш същото. Имаш една приятелка на име Виза в дамската си чанта, както и твоя празен куфар, който чака да премерите сили на връщане! Да си независима е състояние на духа, мила. А и твоят мъж не умееше нищо.
- Не умееше нищо, освен да ми подкосява краката и да ме кара да го обичам дори след като ми изневерява, но пък ги правеше толкова умело тези неща. Винаги ли ще завършва така и защо винаги аз съм прецакана?
- Явно не подкосяваше само твоите крака. – отбеляза Реалистката и продължи – Тази тема няма да я разнищиш, най-много тя да те разнищи с поредица безсънни нощи. До сега никой не е разбрал дали чашата е наполовина празна и дали кокошката се е появила преди яйцето. Не ти трябва да знаеш отговорите! Твой ред е да усетиш мириса на Сена, да видиш цветовете на Париж, а ако чуя някой около нас да крещи нещо за някой си Амур, лично ще му изтръгна сърцето.

Глупавата продължи да се самосъжалява:

- Да, но чудя се какво ще стане с мен? Изглеждам точно толкова непотребна, колкото онези второстепенни герои в евтина мелодрама, които слизат от сцената преди да са научили развръзката.
- Бъди реалистка! Моята собствена роля понякога ме кара да искам да убия автора, но погледни нещата от другата страна. Така рядко, те се развиват според очакванията ни. А и това със Саманта, Кари и другите е илюзия, която ни кара да въздишаме като пълни глупачки. Ако ще и със самия Джон Галиано да си пиеш кафето, пак няма да си щастлива, ако не приемеш, че в живота някой винаги те прецаква тъкмо като си набрала скорост. И на мен никак, ама никак не ми е добре да слушам песента на Бионсе по дискотеките и да си мисля, че е писана за такива Single Ladies като мен. Уви, продължавам да танцувам, дали заради хубавия барман, дали заради повечкото ром или просто защото обичам да танцувам.

След половин минутна тишина, Силната, с леко прикрито нетърпение заговори:

- След 5 часа ше пием шампанско сякаш празнуваме. Ще слушаме уличните музиканти в Париж на пук на всички гадости в София. Трябва да ти е ясно, че жените сме обречени да преодоляваме всичките си болки и ти ще преодолееш своята.

Глупавата, която аз може би прибързано нарекох така, явно асоциира казаното с един библейски персонаж, споменаването на който в определени моменти от живота на жената играе ролята на ахилесова пета. Тя, асоциирайки се с този персонаж, започна да казва, че не иска да плаща за грешките на Ева и дори се закани, че повече няма да хапне ябълка през живота си.

Точно тогава една стюардеса ме помоли да се преместя, защото до мен се оказа аварийният изход. Самолетът излетя и вече не чувах разговора, но продължих да си мисля как в живота никога няма авариен изход.

Единственото, което ни остава в случай на авария е да продължим да се борим, за да се измъкнем живи, с хубави прически и без поражение на маникюра... и то през главния изход.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.