Следва

Том Форд и H&M? Молим се слуховете да се окажат истина

Блясък и светлина в новата колекция на Paco Rabanne

Tова е първата колекция на Маниш Арора за Paco Rabanne, за чийто нов креативен директор той бe...

All fashion преди 12 години

Това е първата колекция на Маниш Арора за Paco Rabanne, за чийто нов креативен директор той бе избран. Дрехите са за  Пролет/Лято и, казано накратко, просто спряха дъха ни.

Той реинтерпретира жената като "жена светлина" (Femme Lumiere) - носителка на новото и бъдещето, тя не робува на дрехите си, а напротив - те й помагат да се чувства още по-свободна. Тя обича модата, която отговаря на живота, тялото и страстите й. За тази колекция Арора търси вдъхновение в съвременното изкуство, архитектурата и природата, всичко това в синхрон с женската фигура. Светлината и технологичният лукс са навсякъде - ексклузивните платове са обогатени с оптични ефекти, която прави още по-силно цялостното впечатление за извънземна феерия.

Дизайнерът умело борави с непреходни модни образци, на които обаче вдъхва нов живот чрез неочакваните обеми и форми. От брокатените повърхности до лъскавата змийска кожа - блясъкът е навсякъде. Жената-светлина е буквално отразена в дрехите си.

Макар да е радикално иновативен, Маниш Арора все пак остава напълно верен на Paco Rabanne концепцията. Колекцията е визионерска, страстна и впечатляваща, създадена, за да руши бариери.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.