Следва

Започни деня си като в луксозен хотел

Намали кафето, за да увеличиш силите си

Не можем без кафе и не познаваме почти никой, който да успява да понесе лишения от кофеин живот с лекота и без раздразнение.

Health преди 12 години

Не можем без кафе и не познаваме почти никой, който да успява да понесе лишения от кофеин живот с лекота и без раздразнение. Но истината е, че тъкмо раздразнението е един от страничните ефекти от прекаляването с любимата ни напитка. Когато прибавим и главоболието, спадовете в енергията и настроението, неспокойния сън, стигаме до драматичния извод, че на кафето трябва да се намери сигурен и приятен заместител.

Не бихме се отказали от сутрешната си ароматна чаша, която, освен друго, притежава и силата на ритуал, но за остатъка от деня е по-добре да разчитаме на други източници на енергия. По този начин ще спасим тялото и кожата си от дехидратация, а усмивката си – от обезцветяване. Защото нито една избелваща паста (или процедура) не се връзва със системното пиене на кафява и боядисваща течност.

Животът без кафе не е толкова труден, особено когато можем с лекота да преминаваме през него с помощта на :

Огромни количества вода. Всеки организъм е индивидуален, но като цяло знаем, че трябва да пием поне литър и половина на ден. Когато изведнъж ти се доспи и главата ти се замае, обикновено си дехидратирана, а не уморена. Затова билковите чайове и водата, в която си изцедила лимон, са наистина необходими.

Витамин C. Един грам от него на ден е много, в случай че не сме сериозно болни, но половин е окей. Знаем, че той ни зарежда с тонус, затова и лекарите препоръчват да го пием в началото на деня. Но ако го пиеш в средата, ще се освежиш повече. А и имунната ти система ще ти благодари.

Черен шоколад. Млечният е фин, да, но след като ефектът му мине, сме намръщени и кисели. Много черният е полезен и действа тутакси на сърдечния ритъм, който се ускорява, съответно и мисълта ни. И всичко това не благодарение на захарта, а на високото съдържание на какао. Така че, започнеш ли да клюмаш над компютъра си, зарадвай се с няколко парчета.

Правилен работен ритъм. Внимавай за следното: винаги върши най-важната си и тежка работа веднага щом отидеш в офиса. Така умът ти ще се събуди още от сутринта и ще си наложиш ритъм. Започнеш ли да отлагаш, към обяд вече ще си толкова демотивирана, че и кана кафе няма да те спаси.

Хубава закуска. Това е най-повтаряното правило по отношение на храната и това никак не е случайно. Овесени ядки или омлет, имаш нужда от протеини и въглехидрати, за да заредиш тялото си и да предотвратиш спадове в енергията. И не прекалявай с обяда, нито пък го изпускай – и в двата случая ще се чувстваш уморена.

Много светлина. Ярки лампи, дръпнати щори и пердета – всичко, което подсказва на тялото ти, че трябва да е будно.

Обедна разходка.
С каквото и да се занимаваш, не може да нямаш обедна почивка - не пропускай да я използваш, за да се разтъпчеш, въпреки студа. Всъщност, даже заради студа - той ще те освежи със сигурност.

Влюби се. Не става по поръчка, но ако в момента не си влюбена, сигурно ти липсва чувството на приятно безпокойство и сили за справяне с всичко. Най-сигурното средство за превъзбуждане на нервната система е именно това.

 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.