Следва

Да или не: майка и дъщеря позират заедно само по бельо

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

И този път Алесандро Бенетон не изневери на духа си и предизвика скандал с поредната си рекламна кампания...

All fashion преди 12 години

Новата рекламна кампания на „Бенетон“

И този път Алесандро Бенетон не изневери на духа си и предизвика скандал с поредната си рекламна кампания - „UNHATE“. Сега тя бе посветена на толерантността в международните отношения и включваше специално изработени фотоколажи на целуващи се световни лидери. Освен ключовите политически персони – Ангела Меркел, Никола Саркози, Барак Обама, не бе подминат и Папа Бенедикт XVI, представен в страстна целувка с Ахмед ел Taйеб – имамът на джамията в Кайро и основен лидер на сунитския ислям.

Дизайнерската компания „Бенетон“ по принцип е известна с това, че организира провокативни кампании, които целят да популяризират в цял свят социални проблеми и хуманитарни каузи. Все още се помнят: рекламата им с човешки трупове от различни раси и в различни дрехи; кадрите с три човешки сърца, на които има надписи "бял", "черен", "жълт"; войник, който държи човешка бедрена кост; свещеник, целуващ монахиня.



Видоизменянето на ролята на рекламата от лъскаво послание с комерсиална цел в социално-ангажиращо и провокиращо такова отново с комерсиална цел е запазена марка за Алесандро Бенетон.



Кога обаче подобен тип реклама се превръща в самоцел и комерс с главно К е основният въпрос, който остава след подобни „акции”, и ние лично смятаме, че този път от „Бенетон“ не успяха да удържат тази тънка и фина граница.

Обувки от колекцията на Asos пролет 2012



Обожаваме тази марка, онлайн магазините й са сред най-посещаваните места за шопинг в интернет, но когато видяхме тези обувки, категорично казахме НЕ на тази експресия! Силуетът на модела е чудесен, но тази украса е супер неестетична във всякакъв смисъл. Декорацията напомня на часовете по Труд и техника в училище, а колкото до това да приемем света пъстър и различен, ние го разбираме по съвсем друг начин.

Неиздавани кадри от фотосесия на Тери Ричардсън за Wildfox лято 2013




Разказахме за новите модели на UGGs в TeenViewSofia и колко приятно изненадани сме от мокасините, които обаче на този кадър Charlotte Free ни показва как със сигурност да не ги носим или по-скоро как да не изглеждаме, докато ги носим.

Знаем, че стилът на Тери е провокативен и знаем, че това е по-скоро художествено преувеличен фотос, но тръпки ни побиха от визията на Шарлот, която прилича на наркозависима сред кашоните, напомнящи декор на мазе в краен квартал.



И въпреки че Wildfox са вечни фенове на хипи, пънк и всякаква бунтарска мода, както и ние, буквализмът в случая съвсем не е толкова готин, напротив - без да е дори шокиращ, което със сигурност щеше да е по-добрият вариант, по-скоро е отблъскващ.

Кристина Агилера в рокля Herve Leger



Питаме се какво се случи с онази гласовита девойка, която ни отнасяше, щом се появи на сцената. Единственото, което разпознаваме от нея са името, гласа и роклята Herve Leger, с която изпълнителката си партнира изключително несполучливо.

И в случая не се наемаме да критикуваме килограмите на Кристина, а нелепо изглеждащата оскъдна рокличка, която очакваме да се разпори всеки момент.

Знаем за любовта на Кристина към Leger, но някак ни се струва нередно да я демонстрира точно в този си вид.
И как така не се намери някой от екипа й, за да я вразуми?

Маккуин за консумация




Уважаваме Лейди Гага като културен феномен, заради многото талант, забъркан с ексцентричния й стайлинг, и множеството благотворителни каузи, зад които е заставала с цялото си сърце.

Снощи, в Barneys бе открита работилница на Дядо Коледа в сътрудничество с Лейди Гага, Никола Формичети и др.

От близалки, през йо-йо играчки, до стикери за нокти - Гагаломанията е във вихъра си, и всеки бизнес иска да се обвърже с Гага, за да си гарантира извънреден шум и небивали продажби.

Всичко това е някак забавно, но като се има предвид, че именно децата биха хвърлили око на повечето залъгалки, не ни се мисли да видим някое да похапва обувка на Маккуин от белгийски шоколад - това изкривява представите за това какво е Коледа, превръщайки нас и децата в едни консуматорски чудовища, при цялото ни уважение към Гага.
 

More All fashion