Следва

Пълната колекция на Paul Smith пролет-лято 2012

Дизайнерът Пол Смит получи статуетка за изключителен принос към модата на Британските Модни Награди

Тази седмица официално бе обявено в медиите, че Сър Пол Смит е носителят на тазгодишната специална награда за...

All fashion преди 12 години

Тази седмица официално бе обявено в медиите, че Сър Пол Смит е носителят на тазгодишната специална награда за изключителен принос в модата на Британските Модни Награди (British Fashion Awards 2011).

Призът, за който копнеят всички дизайнери в определени години oт кариерата си, се връчва на този, чиято работа е имала изключително важно влияние върху световната мода.

(Виж последната колекция на дизайнера пролет-лято 2012)

Пол Смит е награждаван многократно, но за първи път получава престижния статут, и така британците добавиха още една титла към званието Сър - а именно - гениален и великолепен дизайнер.

През 1997-ма и 1999-та той печели наградата за най-добър дизайнер на мъжки дрехи, през 2001-а за дизайнер на класическа линия и през 2004-та за съвременен дизайн.

Едно от най-силните модни събития в света ще се състои следващия понеделник (28 ноември) в театър „Савой” в Лондон. Ще видим най-влиятелните имена в модата, които ще отпразнуват развитието на английската мода, ще коментираме тоалети и речи.

Най-заслужилите таланти в модата са номинирани за специалната награда на BFA за млад дизайнер. Тримата J.W. Anderson, Mary Katrantzou и Peter Pilotto ще се борят за изключителния приз следващия понеделник.
За дизайнер на годината са номинирани Christopher Kane, Erdem и Alexander McQueen, а ние чакаме с нетърпение събитието.
 

More All fashion