Следва

10 незабравими години DESAFINADO с Мирослава Кацарова по JAZZFM

Стивън Кинг получи награда за най-лош секс

За съжаление се оказва, че на хорър писателите не им върви в секса или по-точно в секса на хартия. Става въпрос за...

People of art преди 12 години

За съжаление се оказва, че на хорър писателите не им върви в секса или по-точно в секса на хартия. Става въпрос за Стивън Кинг и неговия роман "11.22.63", който е номиниран за наградата "Неудачен секс в белетристиката"
(Bad Sex in Fiction Award).

Наградата се присъжда за най-лошо описани сексуални сцени в даден роман и е на "The LiteraryReview", а за нея са номинирани още доста известни писатели.

Въпреки негативната антинаграда, романът на Кинг "11.22.63" оглавява класацията за продажбина Amazon през втората седмица на ноември. Разказва за учител, който пътува в миналото, за да предотврати убийството на Джон Кенеди.

Интересен сюжет според нас, но както знаем сексът продава, така че мистър Кинг трябва да се постарае повече върху любовните сцени. Съчувстваме му и разбираме, че да описваш убийства и сложни преплитащи се съдби на хора с разклатена психика не е най-романтичното занимание на света, но щом има секс и любов в сюжета на книгата, нека поне те да са добри, а за писател като Стивън Кинг те трябва да са ужасно добри.


 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра