Trend Report: Златни и сребърни обувки

Имало едно време, когато думата Прада била просто комбинация от букви непозната на света, една девойка, която...

Имало едно време, когато думата Прада била просто комбинация от букви непозната на света, една девойка, която наричали Пепеляшка и някой си принц (уж случайно) я видял и знаете как свършва историята.

Развръзката се върти около обувката като аксесоар № 1, който обира адмирациите на всички. В историята става въпрос за кристални пантофки (сигурни сме, че са били малко неудобни за тичане). Ние обаче, говорим за един друг тренд също толкова подходящ, само че за принцеси от градски тип – златистите и сребристи обувки.

Дизайнерите много често черпят вдъхновение от приказките, от миналото, от улицата, все неща, върху които няма авторски права.

Няколко примера за вдъхновение от миналото: Кралско сините обувки със сребърни връхчета, които през 1852 година е носила дъщерята на крал Джордж V. В Индия пък поднасяли като сватбен подарък чехли и падука от чисто сребро. От Англия идва една друга тенденция - златните нишки, втъкани в плата на дворцовата обувка.

И все пак „не всичко, което блести, е злато”, но трендът е страхотен и най-важното - блести със своя светлина. Треската за злато и сребро в 20-ти век се е отразила в обувките за танци от 50-те, в джапанките от Япония и… обожаваме малките златни панделки по модела на Салваторе Ферагамо от 1940 г.Към днешна дата, когато думата Prada е обиколила света хиляди пъти, комплексът на Пепеляшка е развит изключително силно във всяка жена. Блясъкът на златото и среброто по обувките е must-have, освен това е много секси да блестиш. Ама буквално да блестиш!И ето - тенденцията е налице - Miu Miu, една от линиите на Prada, създадоха истински blockbuster с обувки в златен и сребърен вариант, последвани от кецове, а всичко модно им се подчини - от Анна Дело Русо през обикновените жени, та чак до блогърите, които бързо превърнаха старите обувки в чудесни копия на оригинала.

И така тенденцията за прлетта на 2012-та последваха Chloe, 3.1 Phillip Lim, Versace, Rodarte, Louis Vuitton, a nие смятаме да се подчиним на диктаторите!


И ние смятаме да се подчиним на диктатора!
 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia