Следва

"Colibri" с нови заглавия на Панаира на книгата

Анджелина Джоли открадна първия си сценарий

Или поне за това я обвинява хърватският журналист Джеймс Брадок. Той твърди, че лентата, с която Джоли прави...

People of art преди 12 години

Или поне за това я обвинява хърватският журналист Джеймс Брадок. Той твърди, че лентата, с която Джоли прави режисьорския си дебют – "In the Land of Blood and Honey", се базира на книгата му "The Subject Work" от 2007-а.

Пред съда в Илинойс, където Брадок е внесъл жалбата си, се твърди, че филмът копира както сюжета, така и развитието на героите. Става въпрос за любовната история на затворничка и сръбски войник.

Брадок настоява за спиране на премиерата на филма, която е планирана за 23 декември, както и за компенсация за нанесени щети в неопределен размер.

Скандалът стана още по-пикантен, когато се разбра, че журналистът се е срещал с продуцента Един Саркич, който работи по филма на Джоли, за да обсъдят възможността книгата му да бъде адаптирана за големия екран, но така и не се стигнало до договор. Очаква се съдът да вземе решение до месец, но самата история доста помрачи целия дебют на режисьорските умения на Джоли.

Засега тя не е дала официално изявление по въпроса, а говорителите й упорито мълчат по темата.

Ние не знаем какво да мислим по въпроса, дали историята е плод на истинска кражба или по-скоро някой се опитва да си направи добра реклама на книгата, на гърба на една от най-известните актриси в света.

Но е факт, че това ще предопредели търсенето на романа.
 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра