Следва

BIODROGA - изворът на красотата от Ваден Баден!

Две визии и един малък дзен в салон BS. Най-полезните съвети за красива коса през зимата

Празниците са опасно близо, ние, във Вю София вече имаме пълен списък с идеи за шопинг, които започваме да...

Hair преди 12 години

Празниците са опасно близо, а ние, във Вю София вече имаме пълен списък с идеи за шопинг, козметичните редактори категорично знаят кой продукт е задължителен за блясъка и самочувствието в тържествената нощ, а любимите ни фризьори - Петър и Бисер от салони BS, с които, знаеш, имаме навика да си говорим, особено когато идея си нямаме какво да правим с косите си, се наеха в тази шоково предпразнична суматоха да ни посъветват професионално как трябва да действаме.

Запасихме се с достатъчно количество от нашето лично женско време, нашите си минути за смях, разговори, и пълен релакс, нашия малък дзен – разточителното посещение на фризьорския салон.

Нашите двама маестри приготвиха специално за нас, и за теб, две визуализирани идеи /вечерна и дневна/ за това как да си направим истински Коледен жест към косите, така, че идеята за хармония между тоалет и прическа да е максимално постигната, независимо с какво точно решим да се облечем. Гримьорът Ели Еджиева добави два много красиви варианта за грим, по-лек и класически вечерен, и нещата си дойдоха на мястото, повече от прекрасно.

Сега се зареди, вдъхнови се и се опитай, ако не да наизустиш, то поне да извлечеш есенцията от най-полезните съвети за поддръжка на косата през зимата, давани ни напоследък – тези на Петър Еджиев.

И докато си говорихме за прически и стил, направихме две примерни визии - на дневна и нощна красавица.



V. S. Най-важните съвети относно цвят и прическа? Зима 2011-2012?
П. Е.
Земни цветове, естествени нюанси. Препоръчвам топлите кичури, правят чудеса, а и така наречения похват „тон в тон”. Не е задалжително прическата да е ангажирана със сешоар, за предпочитане е небрежният стил.

V. S. Най-важната тенденция за сезона?
П. Е.
Кодът или паролата тази есен е „обратно към първичната красота”.

V. S. Мда, адмирираме, а дължината?
П. Е.
Мисля, че е добре да се заложи на средни изтънени дължини и обемни коси. За цветовете, искам да добавя, моят съвет е златисти нюанси, топло кафяви или пък „обезпокоително тъмночервено”.



V. S. Това със обезпокоителното тъмночервено ще го опитаме задължително (смях), но все пак кажи ни има ли нещо, което не харесваш в тенденциите тази година?
П. Е.
Не! (категорично като щракване на ножица).

V. S. До каква степен новите технологии се намесват във фризьорството, това, което предлагат някои салони - изследване на структурата на косъма, компютърни програми как ще изглеждаш с различна прическа и т.н., ни звучи малко като технологична програма на Пентагона. Ти как ги приемаш?
П. Е.
Не, няма такава степен на намеса, все пак това е толкова стар занаят. Наистина, важно е да се определи структурата на косата, от там нататък фризьора определя сам всичко и според излъчването на клиента, прическа, цвят и т.н.



V. S. Какво мислиш за домашните маски за коса и с каква прическа няма грешка?
П. Е.
Ние сме против маските, приготвени в домашни условия. А относно втората част на въпроса, жената трябва да залага на женственоста си и на естествената си красота. Тогава няма грешка.



V. S. Коя е най- фрапиращата прическа, която си виждал напоследък?
П. Е.
На Бисер! (супер много смях, както и през повечето време. Бисер Борисов е колегата на Петър, с когото правят най-впечатляващите двойни пърформанси със сешоар, които сме виждали и ако не бяха такива невероятни професионалисти в работата си, можеше спокойно да отворят студио по смехотерапия и добро настроение).



V. S. След като си толкова откровен, ще ни кажеш ли коя известна личност в България е с най-добре и най-зле подържана коса?
П. Е.
За мен с най-добре подържана коса и прическа като цяло е водещата Ани Цолова, а с най-лоша прическа Наталия Симеонова.



V. S. Значи вече сме наясно, че идеята да ти направим „Море от любов” отпада, но кажи ни как вкъщи, без коафьор под мишница да си направим готина и актуална прическа?
П. Е.
С добра фризура и подходящи продукти, разбира се!

V. S. Супер. Един въпрос, който със сигурност тревожи доста дами – как да запазим прическата под шапката?
П. Е.
Доста е лесно – правиш избор прическа или шапка.



V. S. Обичаме стилистите, толкова сте практични. Сподели ни, в работата ти кой е най-фрапиращият случай, отказвал ли си да направиш прическа, ако виждаш, че на дамата не би й стояла добре?
П. Е.
Да, имало е такива случаи, с меко казано нереалистични идеи, които сме отхвърляли деликатно.

V. S. А нещо, което тайно ни вълнува – има ли прическа фетиш, която един мъж безотказно харесва?
П. Е.
Ами факт е, мъжете предпочитат дългите коси.



V. S. Погледът ти е толкова категоричен, че се доверяваме напълно. Какво би препоръчал като водещо във визията за Новогодишната вечер?
П. Е.
Да се забавляваме!



V. S. Да, тази визия и на нас ни е любима. Препоръчай някои от най-добрите продукти за коса на пазара?
П. Е.
Sea Salt spray, Curl spray, Dust it на Label.m.



Финалът: Великолепни прически и грим за дневно и нощно парти
 
Виж как гримьорът Елена Еджиева прави финалните щрихи по двете визии със страхотен грим, който лесно се притворява от дневен към нощен с малко подсилване на очите. В TeenViewSofia>>

Коса: Бисер и Петър, Салон BS
Грим: Елена Еджиева, Салон BS
Модел: Теодора Марковска@Visage


Студио BS се намира на ул. Лайош Кошут 32, а на 0886 24 71 60 можеш да си запазиш час. Опитай!

More from View Sofia

More Hair