Следва

Конфи-денциално от Brasserie

Вдъхновение на Пост

Ако основната цел на поста е да потиска желанията, за да се издигне волята на духа над тази на тялото, мнозина от нас биха...

Стил преди 16 години
Ако основната цел на поста е да потиска желанията, за да се издигне волята на духа над тази на тялото, мнозина от нас биха приели това предизвикателство без да се налага да се превръщат в мъченици. Не само заради традицията, но и заради доброто старо средство за лечебно изчистване на организма преди големите празници, по време на пости е абсолютно забранена консумацията на какъвто й да било животински продукт, в това число и млечните продукти.




На път за Дойран 1<@SITE_URLstrong> се чудехме с какво ли ще ни изненадат и този път, когато ще си говорим за абсолютно вегетариански ястия. След поднасянето на качамака, направен с толкова много въображение, вече знаехме, че из цялото постно меню ни очакват по-големи изкушения от тези, на които се отдават месоядците. Добре познатото българско ястие качамак<@SITE_URLstrong> в Дойран 1<@SITE_URLstrong> приготвят със специално отношение към традициите - запазват вкуса и дават тласък на въображението. Оттам нататък всичко зависи от продуктите и майсторските ръце на готвача. След сваряването си царевичното ястие се запича на плоча и се гарнира със задушени гъби и праз лук. Като част от плънката е невероятно вкусният мус от стрити печени пиперки с доматен сос. Тайната на цялото вдъхновение е в пресните подправки – всичко се променя, когато усетиш аромата на току що откъснат стрък босилек. Това ястие, както и всички останали от листата са абсолютно вегетариански. В състава им не участва никакъв животински продукт<@SITE_URLstrong>.

Отново в името на добрата българска кухня в Дойран 1 приготвят най-вкусните зелеви сърми<@SITE_URLstrong>, които си опитвал някога. Плънката от ориз и зеленчуци е типично по традиционна рецепта. Без да й изневерява обаче, ресторантът превръща популярното ястие в едно истинско гурме изживяване.

Ако не опиташ родопския запечен боб<@SITE_URLstrong>, който няма как да не забележиш в менюто, значи никога няма да усетиш истинските качества на този зеленчук. Ястието се приготвя от един определен сорт боб – смилянски боб, който е изключително богат на хранителни вещества.

Спагети с миди в сос по сицилиански<@SITE_URLstrong> са следващото голямо предизвикателство за постещия. Без никакви притеснения, предколедно можеш да си позволиш да включиш в менюто си всякави безгръбначни морски дарове, защото те не се считат за месна храна. Пресни миди, отделени от черупките, сос на доматена основа, пресен копър, дафинов лист - и в Дойран 1 вече са направили чудеса. Зеленчуковата супа с миди и фиде<@SITE_URLstrong> пък е невероятна със свежите си подправки. Фидето добавя гъстота на бульона и засилва хранителните му качества.

А вие, постите ли?!
Ресторант Дойран 1 е на ул. Дойран 1 и на тел:<@SITE_URLstrong> 0889 628 774<@SITE_URLstrong>

More from View Sofia

More Стил