Следва

"ЦВЕТЕН портрет на ЗВУК"

“REFEELINGS” – изложба на младия талант Иван Маджаров

Арт Галерия АНИМА ще представи на пресконференция изложбата “REFEELINGS” на Иван Маджаров...

Events преди 12 години

На 13 декември 2011г. от 11:00 часа в зала “Вихрен” на хотел Хилтън София една от най-бързо утвърждаващите се столични галерии – Арт Галерия АНИМА ще представи на пресконференция изложбата “REFEELINGS” на Иван Маджаров. Тя включва нови произведения, посветени на похабените или пощадени чувства и всички онези преживявания, които ни карат да се замислим за съдбата на нашите чувства.

“REFEELINGS” представя последните творчески търсения на Иван Маджаров в областта на изящното изкуство чрез 11 мащабни платна, изпълнени в маслена техника и включващи разнообразие от художествени похвати. Изложбата поставя акцент върху чувствата на човека и тяхната съдба. Едни са изживяни свободно, други – потискани или спестявани.

Емоции и вълнения изпълват дните ни. Понякога ни окриляват и зареждат със сили, друг път вложените чувства водят до разочарования. Къде намираме опора да продължим напред и има ли резервни чувства? Авторът отправя индиректно този въпрос чрез конкретни обекти като захвърлени автомобилни и машинни елементи, картонени кутии, овехтели детски кукли – всички носещи в себе си общия символизъм на изложбатa и основа за паралел между тяхната съдба и тази на нашите чувства.

Освен похабените чувства, които често пъти се опитваме да запълним наново, темата на “REFEELINGS” засяга и чувствата, които сами спестяваме на себе си и остават неизживяни. Те се трупат някъде без да подозираме за тях. Там са и всички пощадени чувства, които остават скрити за нас, защото друг ни ги е спестил. И хубави, и лоши, те чакат да бъдат преоткрити.

Иван Маджаров е сред обещаващите млади художници на България. Предпочита живописта и прави рядко изложби поради вниманието, което отделя на детайлите и времето, необходимо за създаване на изящните картини. Представянията му винаги са съпроводени с голям интерес от страна на публиката и се превръщат в своеобразен успех за артиста.

Талантливият Иван Маджаров е роден през 1986г. в гр. Търговище. Завършва Националнa художествена гимназия "Димитър Добрович" – Сливен, специалност “Иконопис”, a през 2010г. получава своето висше образование от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", Велико Търново, специалност “Живопис”.

В последните години има редица самостоятелни и общи изложби в България и Унгария. В началото на 2011г. започва работа с Арт Галерия АНИМА, където прави изложбата “Превъплъщение”/ “Reincarnation” с фигурална и портретна живопис. Негови картини са собственост на много български и чуждестранни колекционери.

Пресконференцията ще се състои на 13 декември 2011г. от 11 часа в зала “Вихрен” на Хилтън София, а официалното откриване – на същата дата от 19:00 часа в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София на бул. България, 1 в столицата.

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?