Следва

Седмичен Коледен хороскоп - 19 - 25 декември

Коледни сладки приказки и форми

 Фабриката за щастие е отворена и работи с пълна сила. Произвежда положителна енергия за цяла година напред.
Време е за коледни мисли.

Food преди 12 години

Аромат се носи от фурната в събота следобед. Деца чакат с палави ръчички да пипнат и опитат от сладките на мама във формата на коледна елха или звездичка.

Фабриката за щастие е отворена и работи с пълна сила. Произвежда положителна енергия за цяла година напред. Време е за коледни мисли.

Какво ти трябва, за да осъществиш тази фантазия:

½ чаша масло
½ чаша захар
¼ чаша кафява захар
1 супена лъжица меласа
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
1 яйце
2 чаши брашно
¼ чаена лъжичка сол
¾ чаена лъжичка бакпулвер
30-40 цветни твърди бонбона


Предварително затопли фурната до 200 градуса. Приготви две тави с хартия за печене. В по-голям съд сложи маслото и захарта, след което разбий с миксер, до получаването на хомогенна смес (2 минути). Добави меласата и ваниловия екстракт и разбъркай отново.



Прибави и яйцето, докато не получиш лека, кремообразна смес. Към полученото сложи брашното, солта и бакпулвера, и отново използвай миксера. Раздели тестото на две и увий в найлон. Съхранява се в хладилник поне час, до 2 дни. Сортирай по цвят бонбони.

С твърд предмет ги счукай. Постави една дъска за рязане между две големи листа оризова хартия и разточи. Изрежи го в някаква форма по избор, но нека са формички, чрез които ще оформиш сърцевината. С лъжица сложи бонбони в сърцевината, като се опиташ да не излизаш извън нея, защото ще оцветиш и самата сладка.

Ако ще използваш за елха, направи предварително дупки отгоре, с които ще закачиш вкусната украса на елхата. Пекат се от 9 до 10 минути.

More from View Sofia

More Food