Следва

Български пословици и поговорки

Кои сега са номер едно

В края на тази година за пореден път българската клубна общественост отличи най-добрите български Ди Джеи. Кандидатури...

Галерии преди 16 години
В края на тази година за пореден път българската клубна общественост отличи най-добрите българки Ди Джеи. Кандидатури се набираха в продължение на близо два месеца, като за този период около 50 родни дискджокита изпратиха своите соник презентации на организационния комитет от клуб "Червило"<@SITE_URLstrong>.

От тях беше направена селекция на най-интересните шест кандидати. Дали поради фактa, че нивото непрекъснато се качва или това, че селекцията е била достатъчно обективна, изборът беше силно затруднен. Добрата новина е, че изглежда с БГ Ди Джеи, дори не толкова известни, човек може да си направи достатъчно fun.

Кандидатите
<@SITE_URLstrong>Кандидатите бяха музикално представени в 30-минутни изпълнения, които се оценяваха по 3 критерия: вкус за парчета, преход oт едно в друго, сиреч технически умения и сценично поведение - каквото и да се има предвид под това.
Хронологически като Повелители на парти настроението се изявиха:

Мартин Димитров – Zon
Петър Кюхов - Pete Thompson
Петър Георгиев - Petar
Тодор Прикумов - Todo
Йордан Делев - Danny
Любомир Златков – Lubo
Марта Дънева - Laylla Dane<@SITE_URLstrong>

Впечатляващ беше обновеният стил на Laylla Dane<@SITE_URLstrong>, напомнящ леко на звезди като Ellen Alien<@SITE_URLstrong>, но достатъчно различен и още по-приятен за ухото. Danny следваше вълната на пловдивската позитивна вибрация, Lubo изуми с техничеки умения, а Мартин Димитров - Zon може да се гордее с експерименталната си смелост. Всички кандидати заслужаваха точки за избор на репертоар.





Журито<@SITE_URLstrong> беше съставено изцяло от представители на клуб "Червило"<@SITE_URLstrong>:
Георги Христов a.k.a Жужу<@SITE_URLstrong> - всеизвестният управител на клуб "Червило";

Веселин<@SITE_URLstrong> – хаус резидент на най-задушевния хаус клуб;

Дончо<@SITE_URLstrong> – просветен и в хип-хоп техниките, резидент в един от малкото клубове, където и това течение се радва на стил.

Стивън<@SITE_URLstrong> – старши електронен експерт, водещ на едно от най-обективните предавания за усъвършенствана музика – "120 минути с Метрополис"

Ясен Петров<@SITE_URLstrong> – както сам отбеляза, тези две думи са достатъчни, за да опишат на всеки разнородната му и активна дейност, не само в сферата на клубното звучене.
Над листите с оценки на уменията, вместо зад дежурния пулт, журито се постара да ни запознае и с личностите на кандидатите, като им задаваше вдъхновени въпроси.

Абсолютен победител в надпреварата се оказа, че няма!
<@SITE_URLstrong>
Равен брой точки по критериите бяха събрали Laylla Dane <@SITE_URLstrong>и Lubo<@SITE_URLstrong>.

Така южноцентрална България се представи като плодовит регион за електронни облъчвания с шампионски включвания. Победителите сложиха в джоб по един от най-музикалните мобилни апарати на ексклузивните спонсори Sony Ericsson<@SITE_URLstrong> и по 1000 лева парична награда.

За Laylla Dane <@SITE_URLstrong>обаче има още по-щастлив финал, тя влиза (като първата българка Ди Джей) в листата на столично-базираната букинг агенция за клубна музика Back-to-back<@SITE_URLstrong>.

More from View Sofia

More Галерии