Следва

SUCCESS&THE CITY: Роси Владовска: ”Жените трябва да бъдат себе си с цялото си богатство и красота”

Сладка Коледа: Линцер сладки звезди

По десертите, които умее да прави с лекотата на "печен" сладкар, Ирина от Sunshine`s Kitchen не може да е само на...

Food преди 12 години

По десертите, които умее да прави с лекотата на "печен" сладкар, Ирина от Sunshine`s Kitchen не може да е само на 23, но е самият факт. Божествени торти, украсени с истински професионализъм и любов, удивителни шоколадови кейкове, от които извира шоколад и емоция, карамелизирани съкровища и хиляди други сладки идеи са част от блога й, който стартира преди няколко години в името на своята голяма страст.

И седмица преди Коледа, когато всичко около нас е захаросано и мило като домашни курабийки, обръщаме внимание на сладката страна на живота и ще посветим петте предпразнични дни на Негово Великолепие десерта.

Наричаме рубриката "Сладка Коледа", и точно затова поканихме Ирина като специален гост.

Продължваме с Линцер сладки

Продукти за 40-50 сладки:
адаптирано от: “Да печем с любов”

400гр брашно
50гр смлени бадеми
100гр захар
200гр меко масло
3 жълтъка
щипка сол
1 чаена лъжица ванилова есенция
2-3 лъжици вода
конфитюр от малини за слепване

Как се правят:

В дълбока купа се слагат всички продукти и се разбиват с миксер на ниски обороти, докато сместа заприлича на едри трохи, които когато се стиснат, оформят топче. Тестото се разделя на 3-4 части, завива се в свежо фолио и се оставя в хладилник за около час.

Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се изрязват звезди (или други форми). На половината от тях се изрязва дупка в средата.

Сладките се пекат в загрята на 180°C фурна за около 10 минути. Не трябва да променят цвета си или да покафеняват, тъй като са много крехки и ще се натрошат. Охлаждат се върху метална скара.

Сладките, които имат изрязани дупки, се поръсват с пудра захар, а на останалите се слага в средата по малко конфитюр от малини. Слепват се две по две като се внимава конфитюра да не излиза извън сладките.

Още от Сладка Коледа:

Сладка Коледа: Лешникови кифлички с шоколад


Сладка Коледа: Ментово-шоколадови претцел сладки

More Food