Следва

Купа щастие

SUCCESS&THE CITY: Роси Владовска: ”Жените трябва да бъдат себе си с цялото си богатство и красота”

Така си представяме смисъла на думата хармония. От синьото небе, отразено в стъклото на офиса /сградата на...

All About Life преди 12 години

Така си представяме смисъла на думата хармония. От синьото небе, отразено в стъклото на офиса /сградата на Интеркозметика е изцяло стъклена/, през капките на спиращия дъха малък фонтан отпред, до детски чаровната усмивка на Роси Владовска, която стои начело на една от най-добрите компании в България за грижа за ръцете, маникюра, ноктите и обучението за всичко това.



Поговорихме освен за успех, още и за празника, за женствеността, за ръцете, за всичко.

Роси носи страхотни, почти детски, ентусиазъм и устрем, за които признава, че упорито отглежда в себе си, за да не се загубят. Усмивката й е константна, а любовта към работата – очевидна.

Поеми и ти от предколедната доза чар, с която е „лакирано” това интервю, и се наслади.

V. S. Кога започна всичко, Роси? Представяла ли си си, че ще се занимаваш с лакове, лакочистител и тенденции в тази посока?
Р. В.
Начинанието Интеркозметика започна през 2003. Идеята се роди абсолютно спонтанно, дори и за мен. Първият зародиш на идея се появи при едно от посещенията ми в Мюнхен на козметично изложение. Прибрах се в София и почти веднага направихме основно проучване на пазара и на тази пазарна ниша. Оказа се, че нещата не са така добре развити и така започнахме да работим по-активно, за да запълним празнотата в областта. Започнахме на шега, но след първите месеци нещата тръгнаха много отговорно и активно във възходяща посока.


Сградата на Интеркозметика

V. S. Това градивно начало и цялото начинание очевидно са изключително успешни, и все пак, ти лично чувстваш ли успеха, можеш ли да се наречеш успешен човек?
Р. В.
Не мога да кажа точно това. Правя много равносметки и оценки. Връщам се назад и щателно анализирам всичко постигнато. Зад успеха се крие това клиентът да е доволен, да е позитивен и да иска да върви напред, тогава и ние вървим напред. Мога да кажа, че се чувствам щастлива.

V. S. А това е най-важното, на теб освен това определено ти личи, което е чудесно. И все пак, как се справя бизнесът ти в кризата, толкова ли е важно да си направим ноктите като се има предвид икономическото състояние на нещата в момента?
Р. В.
Мога да кажа, че в нашия бранш, който е свързан преди всичко с красотата и с желанието потребителят да се чувства добре, кризата ни застигна по-късно, но ни задържа по-дълго. В този момент единственото, което помага на една компания, е правилната политика и сложните, но внимателни и отговорни стратегии. Политиката на самата фирма в тези трудни моменти е много важна. Аз лично предвиждам плавно излизане от кризата до 1 година.

V. S. Дано, и ние така. Усмивката е с теб през цялото време, докато говориш, но можеш ли да си спомниш кога беше най-широката ти усмивка, кога за пръв път се почувства истински „в целта”?
Р. В.
Да, спомням си ясно първото истинско удовлетворение, когато направо сияех, защото вече бях сигурна, че това е началото на един успех. Това се случи след като около две седмици постоянни преговори, постоянни телефонни разговори и изключително убеждаване, успяхме да вземем правата за CND (Creative Nail Design) и да ги убедим, че ние сме техният представител за България. Беше трудно, но определено си заслужаваше. Другият път, когато ми стана много приятно и усетих истински комплимент за усилната ни работа беше, когато получих Наградата на CND за „Най-добър Дистрибутор” (2009).

V. S. Има един парадокс - работещите жени, дори и тези, които се занимават с дейност в сферата на красотата, нямат време за типично женски глезотии. На теб остава ли ти време и с какво обичаш да се глезиш?
Р. В.
Парадоксът е верен ! ( смях, много и заразителен). Наистина не остава много време на работещите момичета да се погрижат за себе си и то както им се иска, но аз си имам тайна и тя е, че планирам бизнеса си така, както планирам почивките си. Тоест, отговорно и методично, и така се чувствам много добре. Любимите неща, които обичам да правя и са ми много важни, са времето, прекарано с дъщеря ми Калина, която е на 12 и вече е една малка дама. Ние двете много се забавляваме, щуреем все едно сме на едни години и аз наистина много се зареждам от нашите малки забавления. Имам страст към конните спортове, обожавам да яздя, това ми носи спокойствие и ме зарежда по уникален начин. Другата ми малка тайна е, че има един малък градски спа център, в който винаги мога да отскоча за малко и за глътка релакс и грижи.

V. S. А настроена ли си вече за глътка празнично настроение, важно е също как планираш да прекараш коледните празници и с какъв маникюр ще си?
Р. В.
Коледата е много свят празник и много важен, поне за мен. Държа и ще го прекарам със семейството си. А относно маникюра, знаем, че новогодишната нощ е за партита, и аз мисля да предизвикам себе си. Не съм решила още, но ще е нещо в последните тенденции, нещо ярко и различно.

V. S. Нещо за последните тенденции, най-актуалното в момента, какво би препоръчала за новогодишната нощ?
Р. В.
Определено бих заложила на пищността и разкоша в своя маникюр. Камъни, много цвят, нокти като бижута, пищни нокти като полилеите на Версай, това е актуално навсякъде в момента. Аз много харесвам, че с тази тенденция напоследък жената, женствеността, излязоха наяве, чара и изключителната класа на жените. Преди заради бита, кризата и положението въобще, това се беше отразило и на ноктите, нещата се сляха. Тогава се залагаше на френски маникюр, на нюд, на сливащи се пастелни тонове, докато сега нещата са в другата крайност – яркост и пищност и това ме радва. Жените трябва да бъдат себе си, това ще им препоръчам, в цялото богатство и красота, които носят.

V. S. Това е чудесен съвет и ние го адмирираме, а с какво една дама никога не може да сбърка, що се отнася до маникюра?
Р. В.
Една дама никога не може да сбърка с добре подържани ръце и оформен маникюр. Когато си личи грижата към ръцете и отношение към маникюра, дори не е задължително да има цвят, нещата пак изглеждат красиви и стилни. За мен винаги класическото червено ще стои добре навсякъде, то е универсално и разкошно, като вечна класика, френският маникюр също.

V. S. Кой за теб е продуктът, който е с най-иновативни съставки и най-високо технологично разработен?
Р. В.
Без съмнение това е Shellac. Технологията беше разработвана в продължение на 5 години и категорично реши проблемите на всички жени относно бързо съхнене, размазване, чупене на ноктите и трайност. Без белене и загубен блясък, това определено спаси много дами от главоболията с техния маникюр.

V. S. А кои са задължителните продукти в твоята козметична чантичка?
Р. В.
Определено масло за нокти Solar Oil. Синергична смес от естествено леки масла и витамин Е, които проникват дълбоко и защитават ноктите и кожата. Моливът за кожички abalico Vitalizer, както и The Vanilla Collection. CND създаде празнични продукти за грижа за ръце и тяло с аромат на ванилия и омекотяващ копринен ефект, за да може кожата на ръцете да е перфектно мека, така че и това влиза в несесера задължително. В чантичката ми присъства и гланц за устни, както и парфюмът ми, напоследък се увличам по ароматите с флорални мотиви и съм абсолютно запленена от Comme des Garçons.

V. S. Можеш ли да ни кажеш поне 5 от най-добрите маникюристи в София, за да се възползваме от услугите им по време на празниците?
Р. В.
Всички, които работят в салоните "Дъглас" и beauty|zone, както и всички, които сме обучили да работят с продуктите на CND в нашия учебен център.

V. S. А как се роди идеята за него?
Р. В.
Това е гаранция за успех. За да може клиентът адекватно и напълно да използва продукта и да извлече всички положителни качества на материалите, трябва да има хора, които много точно и професионално да работят с тях. Това е и фирмена политика навсякъде за марката, която представяме. Хората, които ние сме обучили тук, са на световно ниво и когато искат, могат да започнат работа навсякъде, където пожелаят. Програмите за обучение са уеднаквени със световните стандарти. Училищата са над 10 в страната, а обучените кадри от там са може би вече над 1000.

V. S. Каква е формулата на успеха, твоята лична, изживяна?
Р. В.
Екип и ясна стратегия. Екипът е гръбнакът на всяко начинание и ние много се грижим за нашия и сме подготвили за новата година интересна изненада, парти, което ще е януари, за да може всички прожектори да са само към нас. (отново смях изключително заразителен и чаровен бел.ред.)

V. S. Спомняш ли си някой гаф в работата или в живота, който се е запечатал в съзнанието ти и се сещаш за него с усмивка?
Р. В.
Да! Никога няма да забравя един такъв случай, тогава не ми беше толкова смешно, но сега просто не мога да повярвам колко комично е било. Беше една от първите ни презентации и бяхме наели огромна зала с мултимедия и така нататък. Имаше сигурно към 100, 150 човека, всички поканени бяха дошли, бъдещи клиенти и аз трябваше да изляза. През цялото време наблюдавах един кабел, с който беше свързана техниката и си казвах: „прескочи кабела, трябва да го прескочиш”. Когато излязох, го прескочих и започнах да говоря и тъкмо се отпуснах, ходех напред-назад и изнасях презентацията, когато съвсем забравих за кабела и се спънах в него много брутално. Настана пълна паника, защото това беше кабелът за захранването, в миг всичко изгасна, нямаше звук, светлина, но и техника го нямаше, и трябваше доста време, докато отсраним цялата каша. Оставихме всички на тъмно и в изумление, но за щастие никой не си тръгна в онзи драматичен миг.

V. S. Твоето пожелание за Коледа и новогодишните празници?
Р. В.
На всички - да вярват в себе си, да влагат емоция в пътя, по който вървят, защотот пътят е най-сладкият. Да оценяват всяко малко стъпалце, което ги е довело до успеха. Умението да оценят всеки един момент е най-важната част от успеха. Да са здрави и усмихнати, задължително!!!

Благодарим ти, че усмихна нас и за разкошния разговор. Весела Коледа!
И аз ви благодаря! Весела Коледа!




Чети предходните интервюта в рубриката SUCCESS & THE CITY с:

Еми и Алек от Бистро Комерсиал тук>>

Илияна Раева в две части тук>>

Христина Ванчева тук>>

Ина Николова тук>>

Албена Колева тук>>


Жоро Петков>>

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 2 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 2 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.