Следва

Зад паравана

Сладка Коледа: Сладки с портокал и червени боровинки

По десертите, които умее да прави с лекотата на "печен" сладкар, Ирина от Sunshine`s Kitchen не може да е само

Food преди 12 години

По десертите, които умее да прави с лекотата на "печен" сладкар, Ирина от Sunshine`s Kitchen не може да е само на 23, но е самият факт. Божествени торти, украсени с истински професионализъм и любов, удивителни шоколадови кейкове, от които извира шоколад и емоция, карамелизирани съкровища и хиляди други сладки идеи са част от блога й, който стартира преди няколко години в името на своята голяма страст.

И седмица преди Коледа, когато всичко около нас е захаросано и мило като домашни курабийки, обръщаме внимание на сладката страна на живота и ще посветим петте предпразнични дни на Негово Великолепие десерта.

Наричаме рубриката "Сладка Коледа", и точно затова поканихме Ирина като специален гост.

Продължваме със Сладки с портокал и червени боровинки.

Продукти за около 70 броя:

150 гр фино смлени бадеми
110 гр пудра захар
180 гр масло
кората от 2 портокала
1 голямо яйце
1 супена лъжица портокалов сок
250 гр брашно
50 гр червени боровинки
яйце, едра кафява захар за овалване

Маслото и захарта се разбиват добре, прибавят се бадемите, яйцето, червените боровинки, ортокаловата кора и сок. Изсипва се брашното и се разбърква добре, докато се получи еднородна смес. Тестото се разделя на 4 части, всяка от които се прехвърли върху парче свежо фолио, завива се и се оформя на тънък и стегнат “салам”. Прибират се в хладилник за поне 4 часа или за през нощта.

Всяка част се намазва с яйце и се овалва обилно в едра кафява захар и с остър нож се режат еднакви по големина парчета. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята на 180°C фурна за 15-20 минути. Охлаждат се върху метална скара.
 

More Food