Следва

Българският лейбъл NULLA участва в международния конкурс за млади таланти на Vogue Италия

Значението на елегантността: Rag&Bone - Денимът

Когато чуем RAG&BONE, веднага правим асоциация с чифт перфектно прилягащи дънки, в които някой дългокрак...

All fashion преди 12 години

Когато чуем RAG&BONE, веднага правим асоциация с чифт перфектно прилягащи дънки, в които някой дългокрак модел кръстосва по кастинги.

9 години назад, във Великобритания, единственото, с което се е свързвало това понятие, са били хората, събиращи ненужна покъщнина, с цел да ги изтъргуват за някой и друг паунд.

И това ако не е признак за супер успешен бранд, наложил името си като еталон за качествен деним...

Бизнес проектът полага начало през 2002, а мисията им е да създават дрехи, които те самите биха носили с удоволствие през ежедневието си.

Те са Маркус Уейнрайт и Дейвид Невил, хора с голяма доза ентусиазъм, които не са знаели много за шев и крой, преди да се хвърлят стремглаво в това модно начинание.



Едничкото, в което здраво се вкопчват, е вярата в това, че денимът е главен представител на историята, автентичността и фундамента на класическото работно облекло, което те усърдно претворяват в техните модели.

Днес зад RAG&BONE стои не просто компания за съвременна улична мода, а лейбъл, издигнат в култ, който публиката фанатично следи, в очакване на следващата колекция.



Жената на лейбъла е приземена и градска, самоуверена и силна и същевременно ще я откриеш в тълпата на големите музикални фестивали и горещи сърф спотове. Не се интересува какво мислят другите за нея, защото отдавна е наясно коя е и накъде върви.



Владее до съвършенство наслояването на дрехи, и отдава предпочитание на големия квадратен силует, пред обтягащите секси блузки, защото онова, което е скрито под палтото вълнува много повече от натрапването на определени форми.



И след всичко, изписано по-горе за нея, няма как да не пожелаем да олицетворяваме лицето на RAG&BONE, сурово и същевременно рафинирано, смирено и диво, лице на противопоставянето и откриването на баланса в него.



Вече имаме кадрите от pre-fall 2012, заснети небрежно и „не напудрено” с фон от една врата, което ни дава представата, че и самата колекция няма претенциите да обхваща определена тема.

Виж колекцията Pre-Fall тук>>

Ще откриеш RAG&BONE online на www.net-a-porter.com, а от днес има 50% намаление, така че, побързай, докато още има твоя номер.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.