Следва

Българският лейбъл NULLA участва в международния конкурс за млади таланти на Vogue Италия

Значението на елегантността: Rag&Bone - Денимът

Когато чуем RAG&BONE, веднага правим асоциация с чифт перфектно прилягащи дънки, в които някой дългокрак...

All fashion преди 12 години

Когато чуем RAG&BONE, веднага правим асоциация с чифт перфектно прилягащи дънки, в които някой дългокрак модел кръстосва по кастинги.

9 години назад, във Великобритания, единственото, с което се е свързвало това понятие, са били хората, събиращи ненужна покъщнина, с цел да ги изтъргуват за някой и друг паунд.

И това ако не е признак за супер успешен бранд, наложил името си като еталон за качествен деним...

Бизнес проектът полага начало през 2002, а мисията им е да създават дрехи, които те самите биха носили с удоволствие през ежедневието си.

Те са Маркус Уейнрайт и Дейвид Невил, хора с голяма доза ентусиазъм, които не са знаели много за шев и крой, преди да се хвърлят стремглаво в това модно начинание.



Едничкото, в което здраво се вкопчват, е вярата в това, че денимът е главен представител на историята, автентичността и фундамента на класическото работно облекло, което те усърдно претворяват в техните модели.

Днес зад RAG&BONE стои не просто компания за съвременна улична мода, а лейбъл, издигнат в култ, който публиката фанатично следи, в очакване на следващата колекция.



Жената на лейбъла е приземена и градска, самоуверена и силна и същевременно ще я откриеш в тълпата на големите музикални фестивали и горещи сърф спотове. Не се интересува какво мислят другите за нея, защото отдавна е наясно коя е и накъде върви.



Владее до съвършенство наслояването на дрехи, и отдава предпочитание на големия квадратен силует, пред обтягащите секси блузки, защото онова, което е скрито под палтото вълнува много повече от натрапването на определени форми.



И след всичко, изписано по-горе за нея, няма как да не пожелаем да олицетворяваме лицето на RAG&BONE, сурово и същевременно рафинирано, смирено и диво, лице на противопоставянето и откриването на баланса в него.



Вече имаме кадрите от pre-fall 2012, заснети небрежно и „не напудрено” с фон от една врата, което ни дава представата, че и самата колекция няма претенциите да обхваща определена тема.

Виж колекцията Pre-Fall тук>>

Ще откриеш RAG&BONE online на www.net-a-porter.com, а от днес има 50% намаление, така че, побързай, докато още има твоя номер.
 

More All fashion