Следва

D&G Cruise

А4 – Стил с въображение

В четвъртък вечерта отидохме и ние в Интер Експо Център, за да се убедим, че Audi А4 е наистина толкова добър. Моделът...

Галерии преди 16 години
В четвъртък вечерта отидохме и ние в Интер Експо Център, за да се убедим, че Audi А4<@SITE_URLstrong> е наистина толкова добър. Моделът може смело да се нарече бестселърът на концерна от Инголщат. От 1972 г., когато е лансиран предшественикът му - Audi 80, до днес са продадени приблизително 8,5 милиона автомобила. Това го прави най-продаваният модел на Audi на всички времена.

Новото поколение А4 включва версия седан, комби - A4 Avant<@SITE_URLstrong> и спортната модификация S4. Автомобилът предлага удоволствие от всяка минута зад волана и лукс, който е характерен за високия клас автомобили.

Смяната на поколенията личи от пръв поглед. А4 е пораснал във всички посоки, особено по отношение на дължината – 4 586 мм. Това се усеща най-вече в купето, което предлага повече вътрешно пространство и комфорт. За пътниците на задната седалка са на разположение 30 мм повече пространство за краката. Предната ос е изместена със 154 мм напред и така междуосието е нараснало до 2808 мм, което го прави най-дългото в този клас автомобили.





Седанът и комби вариантът се отличават с типичната за Audi трапецовидна радиаторна решетка, със заимстваната от студията Nuvolari<@SITE_URLstrong> хоризонтална ориентация на стилистичните елементи в задната част и с по-силно изразеното пластично оформление на страничния силует на каросерията. Друга отличителна черта на дизайна са увеличените вентилационни отвори от двете страни на предната решетка и отворите за улавяне на въздух точно под радиаторната решетка. За престижния вид на модела отчетливо допринасят и новите предни фарове, а стоповете отзад падат косо и завършват остро във върхове, сочещи средата на задницата. Накратко - новият Audi А4 излъчва елегантност и сила.

Отвътре автомобилът има също ново излъчване и дух. Предните седалки са станали още по-удобни и с възможност за по-дълбоко регулиране по дължина. Това открива повече пространство за краката и коленете, а местата отзад предлагат допълнителен комфорт за пътниците.

Със своите 460 литра и равния си под, багажникът на версията седан може спокойно да поеме предизвикателствата на ежедневието, а комби-модификацията Avant може да предложи истинско изобилие, достигащо до 1184 литра при сгънати задни седалки.

Технологичните достижения на новата генерация не отстъпват по нищо на динамиката в дизайна. Гамата от задвижващи агрегати на A4 включва седем двигателя - три бензинови и четири дизелови. Спортната версия на модела разполага с мощност от 344 к.с. благодарение на изключителния двигател V8.

Audi А4<@SITE_URLstrong> е получил доста добро оборудване и системи от по-високите класове модели на марката. Например bluetooth-връзка, помощник за паркиране с камера за наблюдаване на пространството зад автомобила (Audi Parking System Advanced) и аудиосистема от Bang & Olufsen Sound System<@SITE_URLstrong>.

Сред допълнителното оборудване присъства и системата Audi Lane Assist, която следи за лентата на движение и при нежеланото й напускане „събужда” водача с вибрации във волана.

Предварителни поръчки на новия модел Audi А4<@SITE_URLstrong> вече могат да бъдат направени в дилърската мрежа на официалния вносител на марката в България, Порше БГ. Сроковете за доставка на българския пазар са съкратени. Цените за Audi А4 започват от 53 000 лв. с включен акциз и ДДС.

More from View Sofia

More Галерии