Следва

Магдалена Фраковяк за Vogue Германия

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Колекцията pre-fall 2012 на Theyskens Theory е въплъщение на това, което харесваме и си представяме буквалнo...

All fashion преди 12 години

Theyskens' Theory pre-fall 2012

Колекцията pre-fall 2012 на Theyskens' Theory е въплъщение на това, което харесваме и си представяме буквално върху себе си за ранната пролет и късната есен на започналата онзи ден година.

Харесваме много силуетите, харесваме щипката Balmain в цялата концепция, харесваме излъчването на модела в тези дрехи - на ръба на неглижето, много фин, небрежен, но истински.

Прозрачно в комбинация с кожа, груби ботуши в комбинация с изящни сака, сребро и тъмен деним, много изящна небрежност.

О, колко ни харесва!

Виж още снимки>>


Изложба на репортажни снимки на Стенли Кубрик като фотограф за Look magazinе







Преди да стане известният режисьор, който великолепно екранизира антиутопичния роман на Антъни Бриджис "Портокал с часовников механизъм", също така "Лолита", "2001: Космическа одисея", "д-р Стрейнджлав" и "Широко затворени очи", който е лебедовата му песен, Стенли Кубрик е бил бедно момче от лошия Бронкс и е работил като репортер фотограф за Look magazine в Ню Йорк, за да си изкара дневните пари.

Черно-белите кадри от 40-те години на миналия век са истинска прелюдия към творчеството на режисьора, който е обожава сюрреализма и експресионизма и внимателно е съобразява всеки малък детайл във филмите си.

Днес принтове на хилядите снимки на Кубрик могат да бъдат закупени и видени в Градския музей в Ню Йорк, а ние най-много се впечатлихме от онези фотоси, които имат историческа стойност за модата през тези години.

Сигурно забелязваш, точно като нас, че женствеността и сескапилът през 40-те е са толкова натурални и уникално привлекателни, че едва ли някого биха могли да бъдат повторени.

Обожаваме това време и всичко, което ни напомня за него!

Ако искаш да видиш още снимки от архива на Нюйоркския музей, виж тук>>

Лимитираната колекция на Coccinelle Assemblage

Първото сътрудничество на прекрасната италианска марка Coccinelle с външен автор е факт.

Су Мин Лий, студентка в Домус Академи, специалност Моден дизайн, е автор на лимитираната колекция за сезона със загадъчното име Assemblage за бранда, който от години се слави с елегантната линия и едновременната функционалност на кожените си изделия.

Точно 4 модела - една шопинг чанта, една ръчна, една обемна и един плик - всички от телешка напа, в колоритните електриково, асфалт, тъмнокафяво, черно и естествения цвят на кожата и задължително с контрастни детайли.

Корейското момиче се е справило чудесно, в чантите има много симпатичен дух на свежест, новост и хармония.

Магдалена Фраковяк за Вог Германия



Черно-белите кадри са част от януарския брой на немското издание на Vogue, а фотографът е Бен Хасет. Влюбихме се в артистичността на красивата полякиня Магдалена Фраковяк, в загадъчността, закачливостта и сексапила, с които позира.

Виж снимките от сесията тук>>

Кейт Мос в ролята на Дейвид Бауи на корицата на френския Vogue декември-яниуари



Образът на Дейвид Бауи, изигран от Кейт Мос, е дело на фотографското и стилистично майсторство в парижкия Vogue, на което се възхищаваме. Корицата е на дуоto Мерт и Маркус и осемдесетарският шик, който носталгично лъха от нея, е толкова секси, че вероятността да останеш безразличен към този брой е нулева.

Създание като Дейвид Бауи не може да бъде повторено, но ако има някой модел, който да го играе и разбира най-добре, то това е точно жената, която е опитала от всички сладости на живота - Кейт Мос.
 

More All fashion