Следва

Магдалена Фраковяк за Vogue Германия

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Колекцията pre-fall 2012 на Theyskens Theory е въплъщение на това, което харесваме и си представяме буквалнo...

All fashion преди 12 години

Theyskens' Theory pre-fall 2012

Колекцията pre-fall 2012 на Theyskens' Theory е въплъщение на това, което харесваме и си представяме буквално върху себе си за ранната пролет и късната есен на започналата онзи ден година.

Харесваме много силуетите, харесваме щипката Balmain в цялата концепция, харесваме излъчването на модела в тези дрехи - на ръба на неглижето, много фин, небрежен, но истински.

Прозрачно в комбинация с кожа, груби ботуши в комбинация с изящни сака, сребро и тъмен деним, много изящна небрежност.

О, колко ни харесва!

Виж още снимки>>


Изложба на репортажни снимки на Стенли Кубрик като фотограф за Look magazinе







Преди да стане известният режисьор, който великолепно екранизира антиутопичния роман на Антъни Бриджис "Портокал с часовников механизъм", също така "Лолита", "2001: Космическа одисея", "д-р Стрейнджлав" и "Широко затворени очи", който е лебедовата му песен, Стенли Кубрик е бил бедно момче от лошия Бронкс и е работил като репортер фотограф за Look magazine в Ню Йорк, за да си изкара дневните пари.

Черно-белите кадри от 40-те години на миналия век са истинска прелюдия към творчеството на режисьора, който е обожава сюрреализма и експресионизма и внимателно е съобразява всеки малък детайл във филмите си.

Днес принтове на хилядите снимки на Кубрик могат да бъдат закупени и видени в Градския музей в Ню Йорк, а ние най-много се впечатлихме от онези фотоси, които имат историческа стойност за модата през тези години.

Сигурно забелязваш, точно като нас, че женствеността и сескапилът през 40-те е са толкова натурални и уникално привлекателни, че едва ли някого биха могли да бъдат повторени.

Обожаваме това време и всичко, което ни напомня за него!

Ако искаш да видиш още снимки от архива на Нюйоркския музей, виж тук>>

Лимитираната колекция на Coccinelle Assemblage

Първото сътрудничество на прекрасната италианска марка Coccinelle с външен автор е факт.

Су Мин Лий, студентка в Домус Академи, специалност Моден дизайн, е автор на лимитираната колекция за сезона със загадъчното име Assemblage за бранда, който от години се слави с елегантната линия и едновременната функционалност на кожените си изделия.

Точно 4 модела - една шопинг чанта, една ръчна, една обемна и един плик - всички от телешка напа, в колоритните електриково, асфалт, тъмнокафяво, черно и естествения цвят на кожата и задължително с контрастни детайли.

Корейското момиче се е справило чудесно, в чантите има много симпатичен дух на свежест, новост и хармония.

Магдалена Фраковяк за Вог Германия



Черно-белите кадри са част от януарския брой на немското издание на Vogue, а фотографът е Бен Хасет. Влюбихме се в артистичността на красивата полякиня Магдалена Фраковяк, в загадъчността, закачливостта и сексапила, с които позира.

Виж снимките от сесията тук>>

Кейт Мос в ролята на Дейвид Бауи на корицата на френския Vogue декември-яниуари



Образът на Дейвид Бауи, изигран от Кейт Мос, е дело на фотографското и стилистично майсторство в парижкия Vogue, на което се възхищаваме. Корицата е на дуоto Мерт и Маркус и осемдесетарският шик, който носталгично лъха от нея, е толкова секси, че вероятността да останеш безразличен към този брой е нулева.

Създание като Дейвид Бауи не може да бъде повторено, но ако има някой модел, който да го играе и разбира най-добре, то това е точно жената, която е опитала от всички сладости на живота - Кейт Мос.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.