Следва

Пет успешни хода, за да постигнеш нова кола

Face to Face - Станислав Анастасов-Слав

Съвсем предпразнично изчистваме и последните неясноти по повод грима и визията изобщо...

Лица преди 16 години

Съвсем предпразнично изчистваме и последните неясноти по повод грима и визията изобщо.

Обърнахме се към един от най-добрите български гримьори за професионален съвет относно пудрата за лице, нейната устойчивост и дълготрайност.

Станислав Анастасов-Слав работи с лица и коси, за да създаде най-добрите гримове от страст, любов или идея.  

VS: Как си, Слав?
С: Благодаря, добре съм, доколкото може да се чувства добре човек, който мрази цялата декемврийска истерия.

VS: Кога започна с грима?
С:
Преди близо осем години по-сериозно, иначе опитите ми тази насока са по-отдавна.

VS: След колко време дойдоха наградите Pantene Beauty Award за най-добър гримьор?
C:
Първата след шест години, втората - след седем.

VS: Къде е най-голямата ти страст - гримът, косата, стайлингът?
C:
Гримът все пак е основната ми работа, но винаги се вдъхновявам, ако правя и косата! Да кажем, че ако правя и двете е ок, но само косата – не. Стайлингът е страшно важен за мен, въпреки че засега не се занимавам с него, прекалено обширна материя е и мисля, че доста учене трябва, за да го правиш професионално.
VS: Най-красивото женско лице е притежание на? А мъжко?
С: Не мога да дефинирам точно, сърби ме езикът да кажа някои от вдъхновенията ми като Mоника Белучи и Хелена Кристенсен, но всъщност красотата има много измерения и е навсякъде.
Красивото женско лице е това на щастливата жена, обичаната, спокойната и конкретно за мен - умната и интелигентна жена, очите издават всичко. Мисля, че същото важи и за мъжкото лице, с малката разлика, че е готино мъжът поне да се прави, че не осъзнава красотата си:). Иначе спокойно бих изредил Джъд Лоу, Владо Карамазов, Клайв Оуен и др.





VS: Има ли шанс гримът да се прецака, ако тотално не харесваш модела?
C: Ако претендирам за професионализъм, не мога да отговоря утвърдително, но да - шанс има. Недоверието между гримьор и модел понякога ражда недоразумения!

VS: Има ли съвършено лице, което никога не би пипнал с четка за грим?
С: Всъщност съвършеното лице за мен би било красивото лице без капка грим.

VS: Сега за пудрата. Kой е най-подходящият вариант за всекидневна употреба – на прах, компактна, или в дуо с фон-дьо-тен?
С:
С риск да прозвучи банално – строго индивидулно е. Зависи от типа кожа, както и от предназначението на грима. При чиста и свежа кожа може и без пудра, при средно мазна препоръчвам транспарантната или прахообразна формула. Комбинираната - дуо е по-забележима и според мен е по-подходяща за вечер или за медийни изяви, свързани със сценично осветление и камери.

VS: Има ли безпогрешна марка пудра - устойчива, невидима?
С: Ще се повторя, но - не! Изобщо това важи за всякаква бяла и декоративна козметика. Няма универсална марка, всяка жена трябва да е търпелива да попадне на „нейния” продукт, който е най-подходящ за типа кожа.

VS: Как се поставя правилно тя?
С: Невидимото поставяне е правилното поставяне, в този смисъл прахообразната е най-невидима за околните. Всяко напластяване и прекаляване е гротескно и не прави услуга на никоя дама. Запомнете, пудрата няма да реши кожните ви проблеми, тя е финалният помощник за ненатрапчиво матиране и изглаждане на тена на лицето. Другото е вашата елегантна грижа по-поддържане на кожата ви!

VS: Може ли „само по пудра”?
С: Разбира се, че може! И въпреки това, в комбинация със спирала, руж и гланц ще е страхотно!

Повече за Слав на http://slavmakeup.com/

More from View Sofia

More Лица