Следва

Крем-супа с броколи

Спагети ала Кулинарни импровизации

Гений е онзи, който е измислил пастата и всички нейни модификации - пене, фетучини, минкоти, фусили, лазаня...

Food преди 12 години

Гений е онзи, който е измислил пастата и всички нейни модификации - пене, фетучини, минкоти, фусили, лазаня, лингуини, талятели и така до безкрай. Любимото ястие е идеално за вечеря или обяд, бавните му въглехидрати те държат сит и изразходват калории на организма, а възможността да направиш вкусни спагети или макарони буквално със всичко е една от причините да обожаваме Италия.

И така тази вечер сме хвърлили око на спагетите, които си приготвяме с подръчни, сиреч каквито имаме вкъщи, материали.

Трябват ти:

1 пакет спагети, 2-3 моркова, 1-2 глави кромид лук, 5-6 кисели краставички, 1кутийка сладка царевица, 1бр колбас по желание, 1борканче доматен сок, 1-2ч.л.брашно, сол на вкус, черен пипер, девисил, розмарин, кимион, магданоз, кашкавал или пармезан.

Спагетите се сваряват и се оставят настрана. След това запържваме предварително нарязаните на кубчета лук, моркови, колбас, царевица, киселите краставички.

След като се запържат, се прибавя брашното и доматеня сок. Сваля се от котлона и се пребавят всички подправки. В чинията се настъргва кашкавал, поставят се спагетите и отгоре се сипва от соса, за украса едно стръкче магданоз, за още по-красиво - къдрав. Сервират се топли и поръсени с току-що настърган пармезан.
И чаша младо италианско вино! 

More from View Sofia

More Food