Следва

София е 12-тото място в света, където ще се показват "Точките" на Деймиън Хърст

Галерия „Арт Виза България” ви кани да разгадаете „Символите на щастието”

“Символи на щастието” ви провокира да разгадаете знаците на светлината в артистичните тълкувания на двама български художници, които не се нуждаят от представяне: Александрина Караджова и Павел Митков.
 

Events преди 12 години

Замислена като колоритно и шеметно продължение на празниците, януарската експозиция на Галерия „Арт Виза България” - “Символи на щастието” ви провокира да разгадаете знаците на светлината в артистичните тълкувания на двама български художници, които не се нуждаят от представяне: Александрина Караджова и Павел Митков.

На галерията гостува с творбите си и френската художничка Мари-Шантал Биела, съпруга на Н. Пр. Марк Михилсен, посланик на Кралство Белгия в България. Изложбата съчетава разнородни техники - литография, сух пастел, акрил и масло и извежда на преден план символите и традициите на няколко поколения и националности.

Събитието за откриването на експозицията се състоя на 10 януари 2012 г., като съвпадна с ежегодната среща на Европейския клуб при Българска търговско-промишлена палата. То бе открито от председателя на Палатата, г-н Цветан Симеонов и бе уважено от министъра по управление на еврофондовете у нас – Томислав Дончев, от г-жа Ингрид Шикова - председател на Евроклуба, Н. Пр. Лешек Хенсел - посланик на Република Полша, Яцек Адамски – посланик на Дания, Н. Пр. Марк Михилсен - посланик на Кралство Белгия в България и още 13 европейски посланика.

Изложбата посетиха и над 17 европейски търговски аташета, както и много представители на бизнеса, и почитатели на съвременното изкуство. Всички те получиха като подарък новите арт каталози на художниците Александрина Караджова и Павел Митков.

Александрина Караджова - Acrista е съвременен български худoжник, които вече над 10 години очарова почитателите на изкуството със своите изящни, магически и женствени картини, изпълнени с малко популярния, но изключително експресивен материал - сухия пастел.

Наричана “художничката на dolce vita”, Александрина впечатлява ценителите с поетичната си визия за света, с нежност и колорит, които отскоро пресъздава и с други два материала - акрил и масло. Художничката има множество самостоятелни представяния у нас и в чужбина, участия в общи изложби и организиране на благотворителни проекти. От ноември 2010 г. е член на Pastel Guild of Europe. Повече информация можете да намерите на сайта www.acrista.bg.

Входът е свободен за ценителите на изкуството всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа и с предварително уговорени срещи след този час, и в събота и неделя.

Галерия Арт Виза България, София, ул. "Искър" № 9, сградата на БТПП.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?