Следва

Аризона Мюз прекрасна за Vogue UK

Една седмица в дрехите на Мерилин Монро

Благодарение на "Vanity Fair", надникваме зад кулисит на един очаквано добър филм, за да видим най-интересното...

All fashion преди 12 години

Благодарение на "Vanity Fair", надникваме зад кулисит на един очаквано добър филм, за да видим най-интересното от неговото създаване, а именно костюмите на великолепната и неповторима Мерилин Монро.

Филмът се нарича "Моята седмица с Мерилин" и документира чрез главната роля на Мишел Уилямс една среща с холивудската легенда с режисьора Сър Лорънс Оливие от 1957-ма за снимките на Принцът и Танцьорката, филм в който Мерилин участва.

Красотата, която личи от всяка поява на героинята на Уилямс е постигната именно благодарение на творческата работа по моделите, някои от които автентични винтидж рокли именно от времето на Монро. За това подробно ни разказва Vanity Fair като ни запознава с художествения директор на филма Жил Тайлър и ни позволява да видим нейните скици и осъществени модели в кадър.

Повечето от тях са вдъхновени от известни снимки на Мерилин Монро като първата горе, например. Скицата е осъществена по снимка, направена на Мерилин и писателят Артър Милър след обявяването на годежа им.
За нея създава пола молив, която съчетава с мъжка риза и винтидж колан от епохата на Монро.



Втората скица вдясно е вдъхновена от друга известна фотография на легендата, на която Мерилин лежи на кушетка в дома си в панталон с висока талия и красив черен пуловер с поло яка.

На последната снимка вдясно пък Тейлър е използвала истинска винтидж рокля от 50-те години, която Мишел Уилямс попълва със специални подплънки.



Нямаме търпение да видим филма на екран.
 

More from View Sofia

More All fashion