Следва

Трансформърс: Представи си Лейди Би

Мъжът в колекцията на Moschino есен-зима 2012/13

Силно се надяваме образът на гладко обръснатия метросексуален мъж да е позабравен и надеждите ни се...

All fashion преди 12 години

Силно се надяваме образът на гладко обръснатия метросексуален мъж да е позабравен и надеждите ни се основават на най-новите колекции за мъжка мода от Милано. След силата на мъжа Прада, идва непоклатимият като бетон образ на Москино.

И като казваме „твърд”, имаме предвид буквално, защото изненадата на колекцията е от костюми с принтове на тухли. Допълнително „бетонно” усещане идва и от сивите прелсетни сака и панталони, както и от керемидените оттенъци в поло блузите и шаловете.

Най-много от всичко обаче ни хареса кадифеното пурпурно сако и аристократичните панталони в същия цвят, разнообразени с кожени ръкавици в цвят коняк, и федора за финал.

Свежите моменти в колекцията са в изобилие, като искрящото зелено и оранжево сякаш ни напомнят, че сред тухлените стени има и портокалови дръвчета.

Въпреки първоначалната си строгост от дълги тренчове и палта, сатенени кърпички в бутониерите и изискани папийонки, следват модели истинска експресия. Кръпки по връхните дрехи, смели заигравки с цветове и материи.

Дали пък не настъпва нова ера на аристократизъм и благородство сред мъжете или този сезон, т.е следващия есен-зима, дизайнери искат да ни напомнят за класическите джентълмени или мъжете с добре скроени костюми, шапки и бастунчета, за които всяко добро момиче бленува?

More All fashion