Следва

„ЗАКВАСКА“ или една изложба за истинските неща

„Домът на Бернарда Алба” по Лорка повторно в Институт Сервантес-София

Поради големия зрителски интерес към спектакъла „Домът на Бернарда Алба” по Ф.Г. Лорка, представлението се

Events преди 12 години

Поради големия зрителски интерес към спектакъла „Домът на Бернарда Алба” по Ф.Г. Лорка, представлението ще се състои в изложбената зала на Институт Сервантес-София, където ще се играе само за една седмица в края на януари с вход свободен.

Спектакълът с режисьор Николай Младенов е съвременен поглед към темите за личната свобода и деспотизма в семейството, обществените норми и табута и вечния порив към любов и щастие.

„Домът на Бернарда Алба” може да се види на 23, 24, 26, 27, 30 и 31 януари. „Сгъстеният” тип програмиране е част от режисьорската концепция за спектакъла и е добре позната практика в Испания, в Западна Европа и в САЩ. Представления, поставяни в неконвенционални пространства, каквато е изложбената зала на Институт Сервантес, предполагат нови стратегии и интензивен ритъм за изграждане на сценичния разказ. Този вид спектакъл представлява и експеримент, който дава възможност на актьорите да "потънат" изцяло в ролята и да се концентрират върху изграждането на плътен образ.

Представлението е съвместен проект на Институт Сервантес-София и Фестивал на младите в изкуствата “VIA PONTICA” със съдействието на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Режисьор на спектакъла е Николай Младенов, а в ролите ще видим актьорите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", специалност „Театър на движението - Пантомима" Мехмед Билял, Елица Костадинова, Магдалена Славчева, Стела Томова, Силвина Владова, Кристина Славчева, Благовеста Митева, Силвия Божидарова. Хореографията е на Петя Попова, сценична среда и костюми: Елена Стумбова и Силвана Илиева, музикална среда: Гергана Пирозова и Николай Младенов.
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.