Следва

We love Margiela - SS 2012

Директно от Берлин: Цяла плеяда български модели на седмица на модата в германската столица

Модната въртележка продължава да се върти и ето, че дойде ред на Берлин да покаже идеите си за сезон...

All fashion преди 12 години

Happy fashion week!

Модната въртележка продължава да се върти и ето, че дойде ред на Берлин да покаже идеите си за сезон есен/зима 2012. А ViewSofia е там, заедно с кореспондентите си, за да следи за най-интересните дизайнерски ревюта и случки, макар и седмицата там да няма все още популярността и мащаба на по-големите си братя Лондон, Париж, Милано и Ню Йорк.

В продължение на четири дни немската столица ще приюти повече от 50 дефилета паралелно с изложния като Bread and Butter, Premium и Green Showroom. За последните пет години Седмицата на модата в Берлин успя да се превърне в платформа за млади таланти и едновременно да предложи възможност за изява на дизайнери от Източна Европа. И все пак не липсват и няколко големи имена като HUGO BOSS и ESCADA, които да се погрижат за необходимата доза блясък и интернационални звезди. Тук е мястото да споменем, че тазгодишното лице на Седмицата не е никой друг освен самата Лара Стоун, която също се надяваме да се появи в шатрата пред Бранденбургската врата.

Добрата новина е, че по подиумите отново ще се разходят няколко родни лица. Заслугата за това е колкото на моделите, толкова и на техния берлински дом – модната агенция Satory Management – които бяха така мили да ни подскажат, къде да уловим българската следа.

Още във вторник вечер, ден преди официалното начало на Седмица, програмата ни стартира с представяне на датските марки ICHI, Blend и FQ1924.

Типични ърбън/стрийт линии насочени към млада публика, най-интересният факт около ревюто всъщност беше мащабното участие на българските момчета и момичета. Наред с Глория, която вече за втори пореден сезон засичаме в Берлин, а във вторник сме ти подготвили специално интервю с нея, на подиума излязоха Александрина и Витан от Ивет Фешън и Натали от Визаж. Разбрахме, че това няма да е единственото им участие в Берлин, така че ще продължаваме да ги следим отблизо.

Какво още ще се случи? Другият дългоочакван хайлайт, разбира се, е новата зимна колекция на Владимир Каралеев, която ViewSofia ще представи подробно, както и репортажи от най-интересните модни събития на Седмицата.

More All fashion