Следва

Разкош и пищност в колекцията на Alexander McQueen Pre-Fall 2012

Кейти Пери, Рейчъл МакАдамс и Блейк Лайвли в мини рокли. Коя от тях харесваш?

Времето на късите роклите и полите никога не свършва, те стоят страхотно, секси са и това е най-лесният начин да изглеждаме...

All fashion преди 12 години

Времето на късите роклите и полите никога не свършва, те стоят страхотно, секси са и това е най-лесният начин да изглеждаме добре без много старание, стига обаче да се съобразим с някои основни изисквания на „правилното мини”.

Като три великолепни примера за това как се носи мини рокля, ни служат певицата Кейти Пери и русокосите холивудски актриси Рейчъл МакАдамс и Блейк Лайвли.

В минито на Missoni, с дълъг ръкав, с деколте около врата, на бос крак и с високи велурени платформи, признаваме, че ексцентричната Кейти Пери изглежда перфектно, дори и да има известен риск от това бельото й всеки момент да лъсне пред обектива. Стилизирана с едро бижу на врата, правата къса рокля много отива на поп иконата и въпреки синята коса, изглежда красива и сески в този вид. Ако вземем пример от нейния избор, трябва да имаме предвид, че мини дължината изисква макси опростеност на детайли, деколтета и ярки цветове, както е всъщност и при другите две дами - Рейчъл и Блейк.

Черната мини рокля с ученическа якичка, с висока талия и плисирана долна част, изисква елегантно палто или сако с дължина до под коляно и отново много високи обувки на платформа, които да направят още по-голяма илюзията за безкрайността на бедрата. Минито, носено така от Рейчъл МакАдамс е великолепно за премира на филм, постановка или бизнес коктейл, като внимаваме много, както вече отбелязахме, с деколтето и крещящите аксесоари, за да не превърнем идеята за секси елегантност във впечатление за лош вкус и голота.

Е, ако приличаме на Блейк Лайвли, която носи своя очарователен сексапил често с редуцирани дължини или солидни деколтета, може и всичко да ни е позволено. Но въпреки това, младата и супер актуална холивудска звезда, не експлоатира до край своите възможности. По нейния пример, към плетената мини рокля с колан, леко разкроена и с късо момичешко ръкавче, трябва да добавим плътен черен чорап, който да усложни иначе твърде явния сексапил. Пак с висок ток, в случая разкошни велурени боти с връзки върху платформа, този Блейк Лайвли вид ще ни стои добре дори и да предпочетем дължината на полата да слиза и доста под ханша.

И тъй като смятаме, че и трите се справят добре, не можем да решим коя от тях да обявим за царица на най-готиното мини. Ти кажи коя да е тя!
 

Анкета

Коя носи най-готиното мини

More All fashion