Следва

Breathtaker: Прелест и тюл в цвят ванилия

Разкош и пищност в колекцията на Alexander McQueen Pre-Fall 2012

Сара Бъртън се обръща към викторианската епоха в своята pre-fall 2012 колекция за Alexander McQueen. Акцент в...

All fashion преди 12 години

Сара Бъртън се обръща към викторианската епоха в своята pre-fall 2012 колекция за Alexander McQueen. Акцент в талията и обем в полите, дължината на които варира около коляното.

При вечерните тоалети забелязваме ефирни материи, които добавят доза феерична призрачност. Пищни ръкави - сякаш от паяжина при роклите и като от „дворцов етикет” при ризите – можем да маркираме като ключови в колекцията. Кадифе, черен муселин, шарки от драперии по роклите и дантелени елементи подсилват усещането за жената на XIX век. Корсетите и разкроените, обемни под талията рокли ни дават усещане за класическа женственост. Акцентът се отмества от полата-молив към полата тип кринолин.

Бордо, зелено и черно са основните нюанси на моделите, а високата бяла яка допълва усещането за строга красота и достолепна привлекателност на силуета. „Черешката на тортата” е красивото палто с косъм, което събира погледа в тънката талия и подчертава женските извивки.

Какво можем повече да добавим за тези шедьоври от Сара Бъртън? Една дума – класа. Това остава в съзнанието ни при вида на тези есенни модели и ни отнася в епоха на висок морал и пищни балове.

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.