Следва

Дизайнери за следене: Марика Вера

Директно от Берлинската седмица на модата: Ексклузивен репортаж от шоуто на Vladimir Karaleev есен-зима 2012

Петък, 18ч бе официално обявеният час, в който Владимир Каралеев трябваше да представи най-новата си ...

All fashion преди 12 години


Петък, 18ч бе официално обявеният час, в който Владимир Каралеев трябваше да представи най-новата си колекция на берлинска сцена.

През последните няколко сезона българинът демонстрира не само завиден дизайнерски талант, но и доказа, че умело владее тънкостите на перфектния моден спектакъл.

Ето защо, изкушени от любопитството, ние от Вю София избързахме да надникнем зад кулисите на шоуто минути преди неговото начало, за да проследим от близо последните приготовления за решителния момент.

За наше голямо учудване, бекстейдж нямаше и следа от суматоха, а момичетата дори още не бяха облечени. Причината за това привидно спокойствие се оказа цялостното забавяне в програмата за деня.




Сред избраничките на Влади открихме няколко познати лица от предишните му ревюта, както и Глория, която тъкмо в този момент се бе оставила в ръцете на стилисти и гримьори и въпреки настинка и температура отново изглеждаше прекрасно.

Шоуто



С половин час закъснение и при запълнена до последното място зала, ревюто най-после стартира. Няма да си кривим душата и ще признаем, че зимните колекции определено са по-силните колекции на Владимир Каралеев. Твърдение, важащо с пълна сила и за сезон есен/зима 2012/13, която тук и сега ние тържествено обявяваме за най-добрата работа, показана на това издание на Седмицата. И преди някой да ни набеди в пристрастие, сигурни сме, че зад гърба ни ще застане цялото войнство модни критици, които имаха удоволствието да се насладят от близо на новите идеи на българския дизайнер.



Същевременно това е и неговата до тук най-комерсиалната колекция. Въпреки че запазва характерния си почерк – отново видяхме незашити подгъви и асиметрични набори – Каралеев този път се отдава преди всичко на идеята за сложно напластяване на материи и цветове.

Скелето на почти всеки аутфит формират тесни рокли или поли с макси дължини, често в комбинация с поло яка. Върху тази основа биват надграждани палта, якета и пуловери с вариации и напластявания в областта на ръкава, като на моменти той е напълно отстранен. Така акцентът често пада върху раменете, където грубите шевове се превръщат в естествена декорация.

Многопластието Каралеев изкарва на повърхността чрез умелото използване на прозрачни материи, в допълнение към доминиращите вълна, памук, плетива и пестеливо поставени кожени детайли. Цветовата палитра деградира от черно и сиво в началото на колекцията до кремаво бяло към нейния край, всичко това примесено с няколко сини и жълто-оранжеви цветни петна, които внасят необходимата свежест.



След успешния дебют на обувната колекция от миналия зимен сезон, сега бе повече от логично, че Каралеев ще продължи да се развива и в тази насока. Наред с новите модели обувки, линията аксесоари бе допълнена с няколко дамски чанти, на които от сега предвещаваме голям комерсиален успех.

Виж още от Седмицата на модата в Берлин, есен-зима 2012:
Директно от Берлин: Цяла плеяда български модели на седмица на модата в германската столица

Още от Берлин чети само на страниците на Вю София. 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.