Следва

Изящни, висящи Изабел Маран

Дизайнери за следене: Марика Вера

Преди да се установи в Лондон и да завърши дизайн в Института Марангони, тя учи мениджмънт в родния си град....

All fashion преди 12 години

Maрика Вера е талантлив и различен дизайнер на бельо от Австралия.

Преди да се установи в Лондон и да завърши дизайн в Института Марангони, тя учи мениджмънт в родния си град. Докато учи в Лондон, започват и първите й ангажименти. В онези години Марика прави основно чанти, както и аксесоари, за дизайнери като Pauric Sweeney, Giles Deacon и Bijoux Beach.

Талантът й да твори прекрасно бельо се разкрива в недалечната 2008-а, когато дипломната й колекция от Университета й донася мигновено договор с известната френска модна къща Ванеса Бруно.

Бельото на Марика Вера в никакъв случай не въплащава в себе си понятието практичност, но е неземно красиво. Вдъхновението на дизайнера, по собствените й думи, идва от "роман на Леополд вон Сахер-Мазох от 1870-та, посветен на еротичната страст, която е в пълен противовес на нормите на сексуалността от 19-ти век и с център идеята, че удоволствието на мъжа и жената в секса се основава на превръщането на мъжа в роб на жената.".





С подобно вдъхновение може би някои от критиците са очаквали по-агресивни модели от младата авторка, но истината е, че виждаме жива и фина колекция от нежен шифон, прекрасна коприна и изумително женствени кройки. В бельото й има малки кожени детайли, много нежно загатнати и в никакъв случай не на фокус.



Чувствено и женствено майсторство, истинска наслада за сетивата. Съвсем удобно - надали, но дали ще се съгласите с нас, че бельото има и други функции, освен да топли и пази.



А именно визуално да граничи със съвършенството, и с лекота да носи чувство за провокация, игривост, радост и самоувереност.



Да, ние се влюбихме в гащите на Марика, и определено ще следим какво ще става оттук насетне.
 

More All fashion