Следва

21 най-важни правила за предотвратяване наддаването на тегло през зимата. Не обезателно в посочения ред

Сафо Венарду и удоволствието да управляваш един от най-луксозните хотели - Premier Luxury Mountain Resort

Какво е да управляваш тази гигантска машина за лукс и удоволствия, да работиш, отпочиваш и да се събуждаш в нея...

All About Life преди 12 години

Premier Luxury Mountain Resort е нещо като рая в планината! Намира се в подножието на Пирин, отличава се с прекрасен дизайн и интериори и е не прави никакви компромиси с качеството на обслужване. Точно този стандарт му е помогнал да заслужи членство в престижната верига Small Luxury Hotels of the World, чийто бранд е синоним на лукс и изключителност.

Какво е да управляваш тази гигантска машина за лукс и удоволствия, да работиш, да си почиваш и да се събуждаш в нея, попитахме Corporate & Event Manager на хотела Госпожа Сафо Венарду, която е родена в съседна Гърция. А тя като един изключителен професионалист е винаги в съвършения си костюм, елегантен, но силен парфюм и усмивка - задължителна, когато работиш всекидневно със специални клиенти.

V. S. Хотелът, който управлявате, е прекрасен. Кое е по-сладко за вас - събуждането или заспиването в него?
Сафо:
Искам да заспя, за да мога да се събудя в този красив хотел, пълен с положителна енергия. Да дам всичко от себе си, за да могат и други хора да посетят хотела ни и да получат същото усещане като мен.

V. S. Кога усмивката ви е най-широка? Когато е най-пълно, или когато клиентите са благодарни и щастливи, или когато усещате с кожата си, че нещата просто се случват?
Сафо: Когато нещата стават според нашия 5-звезден стандарт, за да са клиентите ни благодарни и хотелът да е пълен.



V. S. Когато започвахте първата си работа, знаехте ли, че ще се установите в хотелския бизнес и че този тип мениджмънт ще се окаже част от съдбата ви?
Сафо: Да. Учих туризъм не просто по случайност, а защото обичам представата за туризма като наука, която комбинира много други, като психология, архитектура, маркетинг, кулинария и др. Идвам от държава, където туризмът е нашата индустрия и предлагаме най-добрите услуги.

V. S. Дали бихте променили нещо сега, известен брой години по-късно?
Попрището, посоката, идеята.

Сафо: Не. Никога не променям нищо от миналото, защото силно вярвам, че каквото съм направил по това време е било за моето най-добро.



V. S. 3-те думи, които дефинират любовта към занятието, към работата?
Сафо: Хора, пътешествия и наслада.

V. S. А най-важите предпоставки за успех? Формулата труд-талант и тяхното процентно съотношение валидна ли е във вашия бизнес?
Сафо: Вълшебната формула е на първо място да уважаваш себе си. Ако уважаваш себе си, тогава уважаваш и останалите. Способен си да създадеш положителна енергия. Упорита работа и талант са наистина необходимите неща, за да успееш. Но най-важно е умението да ги съвместяваш.

V. S. Има ли и колко е необходимата доза артистизъм в това да си начело на един от най-симпатичните и луксозни хотели в България?
Сафо: Туризмът преди всичко е изкуство. Да правиш хората щастливи и да се наслаждават на всяка минута от живота си, е изкуство. На първо място, да си част от спомените им. Да станеш техен приятел и да им дадеш възможността да имат нещо от теб, което да ги кара да се усмихват, като се върнат вкъщи.

V. S. Тайната, но вълшебна реплика, която си повтаряте на ум в трудните моменти?
Сафо: Просто поглеждам небето и това е моят магически свят.

V. S. Другото лице на успеха за вас е?
Сафо: Успехът има само едно лице. Това, което те прави горд от това, което си. От малките до големите неща.

V. S. Има ли инфарктни ситуации във вашия бизнес или всичко е толкова красиво и човеколюбиво, колкото изглежда за клиентите?
Сафо: Хотелският бизнес е много труден, защото винаги трябва да си активен и да даваш решение за всеки проблем. Понякога това е стресиращо. Но ако си истински професионалист, не позволяваш на стреса да надделее.



V. S. Ако ви попитаме как да познаем добрия хотел, какво ще ни отговорите?
Сафо: Посетете Premier Luxury Mountain Resort. Той включва всички високи стандарти на един 5* хотел.

V. S. На какво ухае Сафо?
Сафо: Определено Шанел!

V. S. Какви бижута носи на специални събития?
Сафо: Моят пръстен Bulgari.

V. S. С каква мисъл започнахте отново работа, вече в 2012?
Сафо: Същата като в 2011. Да се старая да правя хората, с които работя, щастливи, за да могат клиентите ни да са доволни и управлението на хотела да продължи да дава възможност за успешна работа на екипа в този великолепен хотел.

V.S. Благодарим, Сафо!
Сафо: Благодаря и аз! 

Още за Premier Luxury Mountain Resort ще намериш на официалния им сайт!

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.