Следва

Някои рискове на стила - Ботушите от питон и блогородното каре на Евгени Минчев

Double Trouble: Анелия срещу Бионсе

Анелия успя да ни изненада приятно преди дни, появявайки се с черната макси рокля Rock & Republic с дълъг..

People of art преди 12 години

Анелия успя да ни изненада приятно преди дни, появявайки се с черната макси рокля Rock & Republic с дълъг ръкав и екстравагантни ръкавици, която отдавна бяхме забравили.



Тоалетът напълно се връзваше с изчистената визия, на която беше заложила певицата, но безспорно ни напомняше през цялото време за имиджа на някого.

Малко по-късно се сетихме на кого точно и изобщо не останахме впечатлени от начина, по който едната е копирала другата. Не че за първи път се случва някоя от родните ни звезди да взаимства идеи от чужда колежка, но ни се стори твърде нахално това изключително старателното плагиатство.

И така без дори да знае, Бионсе се е сдобила със свое "копие" в лицето на Анелия.



Последните години пайнерката толкова настоятелно е грабела с пълни шепи идеи, тоалети и прически от световната любимка, че за нас не се оказа никаква трудност да ти ги покажем...



На първо място поставяме клипа на Бионсе - "Crazy in love" до побългарената му от Анелия версия „Така ме кефиш“, а резултатът е наитина феноменален. Двете певици, облечени в досущ еднакви рокли, на Бионсе, разбира се, Versace, на Анелия - старателно копие, изпълняват еднаква хореография и командват една и съща дузина мъже... Е, почти! Може би Анелия се е вдъхновила повече от допустимото? Случва се, никой не е безгрешен.



Може би „случайно“ е и съвпадението в избора на червени къси рокли от сатен, с които и двете снимат фотосесии. Бионсе позира за рекламата на първия си аромат „Heat“ през 2009 г., а Анелия за корицата на новия си албум „Игри за напреднали“ от 2011 г.

И като се върнахме още по-назад във времето, ни стана ясно, че черпенето на Анелия от творчеството на Бионсе е съвсем тенденциозно. Или Анелия е болезнено привързана към любимата си поп дива и мечтае тотално да се слее с нейния образ, или е решила да й отмъсти задедо пък шоколадовата певица задигна банския на нашия дизайнер Искрен Лозанов и го показа в клип, без да му плати нито долар, нито дори лев.

Ето какво имаме предвид, като казваме, че копирането е съзнателно и нарочно действие от страна на Анелия:



Още с финализирането на пилотното си парче Анелия пуска гореща фотосесия, с която да извлече дивиденти, но отново тази визия ни подсеща за нещо - фотосесията на Бионсе за американското издание W, което излиза на пазара почти година по-рано.

И продължава:




С тази визия Анелия се гордее изключително много, дори пусна прес съобщение до медиите за своя нов трофей - имитация на роклята на Jean Paul Gaultier, което носи Бионсе (Виж). Почти еднакви, с тази разлика, че едната се снима във Vogue, другата на наградите Пайнер.


Тук забелязваме определено признаци на индивидуалност - роклята на Анелия е с ръкави и умело стилизирана с авангардно колие.


Това пък е чудесен пример за играта "Открий десетте разлики"







И ако Бионсе наистина е една от най-модерните поп звезди в света, и блясъкът й е апетитна хапка за всеки, то каква точно роля е избрала да играе Анелия? Но най-притеснителното в цялото упражнение всъщност е, че приликата между двете във всички визии съвсем не притеснява Анелия. Ама никак!
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра